Spoštovani starši!

Vlada Republike Slovenije je na seji 5. 11. 2021 sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Nekaj sprememb se nanaša tudi na naš šolski prostor.

Od ponedeljka, 8. 11. 2021 dalje velja nov ukrep glede nošenja mask:

Navajam vsebino okrožnice MIZŠ: »Uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 (v nadaljevanju zaščitna maska) je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Niso več dovoljene zaščitne maske iz blaga. Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra. Uporaba zaščitne maske pri izvajanju vzgojno-izobraževalne dejavnosti ni obvezna za:

a) otroke do dopolnjenega 6. leta starosti,

 b) vzgojitelje predšolskih otrok in vzgojitelje predšolskih otrok – pomočnike vzgojitelja pri opravljanju neposrednega dela z otroki,

c) nastopajoče na javnih kulturnih prireditvah,

d) osebe, ki izvajajo športno vadbo,

e) osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena,

f) učence, dijake in študente pri pouku športa in športne vzgoje, učence glasbene šole pri pouku pihal, trobil, petja, plesne pripravnice, sodobnega plesa in baleta, ter dijake pri pouku plesa, petja in inštrumenta,

g) ob upoštevanju pogoja PCT v šolski jedilnici.«

Od ponedeljka, 15. 11. 2021 dalje bo veljal tudi ukrep samotestiranja v šoli.

Navajam vsebino okrožnice MIZŠ: » Testiranje s testi HAG za samotestiranje opravijo vsi učenci osnovne šole in dijaki srednjih šol razen če izpolnjujejo pogoje prebolevnosti ali cepljenja. Testiranje se pod nadzorom strokovnega delavca opravi trikrat tedensko v prostorih vzgojnoizobraževalnega zavoda. Na dan objavljenega testiranja učenec oziroma dijak prineseta svoj test v šolo oziroma zavod.

Učencu in dijaku pripada 15 testov HAG za samotestiranje na mesec. Testi se tako kot do sedaj in pod enakimi pogoji dobijo v lekarni.

V primeru pozitivnega rezultata s testom HAG za samotestiranje se učenca oziroma dijaka napoti v izolirano sobo ter obvesti njihove starše. Starši učenca oziroma nepolnoletnega dijaka odpeljejo domov in obvestijo izbranega zdravnika o pozitivnem testu.

Ob sumu ali potrjenem primeru okužbe z virusom SARS-CoV-2 v vzgojnoizobraževalnem zavodu vodstvo zavoda ravna v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje

Natančnejše navodilo, kako bo samotestiranje v šoli potekalo, vam bomo sporočili naknadno.

(Skupno 323 obiskov, današnjih obiskov 1)