Sprejeli smo povabilo k sodelovanju v mednarodni raziskavi MIMIc,  ki bo potekala v Belgiji, Sloveniji in Franciji  MIMIc.

Raziskava želi pridobiti vpogled v medije, popularne med mladostniki (od 12 do 17 let), želi raziskati, na kakšen način mladostniki objavljajo vsebine na družbenih omrežjih  in želi razumeti, kako se mladostniki odzivajo na ideale, ki se pojavljajo na družbenih omrežjih in tudi na televiziji. Zanimajo jo odnosi med uporabo medijev in razmišljanjem mladostnikov o sebi, svojih vrstnikih, svojem telesu in svojem šolskem uspehu ter ugotoviti kako mediji vplivajo na mladostnike.

Ta raziskava bo pomagala pri zaščiti mladostnikov pred stresom, ki jim ga lahko povzroča uporaba družbenih omrežij in sorodnih medijev.

Danes so učitelji učencem 7., 8. in 9. razreda predstavili pomen in potek raziskave. 

Vabimo vas, da si ogledate pripravljeno gradivo:  brošuro in videoposnetek, ki so si ga ogledali tudi učenci v šoli (slovenska verzija je druga po vrsti)

Za sodelovanje v raziskavi se odloči vsak učenec posamezno, o tem pa seveda odločate in soglašate straši. V gradivu je  pristopna izjava, ki jo lahko izpolnite online, možnost prijave pa je tudi v fizični obliki. Prijavnico lahko učenci dobijo pri razredniku.

O  analizi rezultatov vas bomo sproti obveščali.

Videposnetek:

https://www.projectmimic.eu/sl/videos/

Gradivo za starše:

Gradivo za mladostnike

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)