Spoštovani starši!

Po štirih tednih pouka na daljavo nam gre še vedno  zelo dobro. V tem tednu smo vas poprosili za povratno informacijo, ki nam bo v pomoč pri nadaljnjem načrtovanju. Rezultat analize je presegel naša pričakovanja in poplačal ves trud, ki ga usmerjamo v to, da nam pouk poteka tekoče in da dosegamo cilje, ki si jih v obdobju izrednih razmer zastavljamo.

Potrdili ste nam, da so učenci visoko motivirani za delo, da dnevno porabijo od 2 do 4 ure časa za delo, da je dnevna količina nalog pravšnja, da so naloge razumljive, pestre in po večini ustrezno zahtevne. Prav tako kot ustrezno ali zelo ustrezno navajate komunikacijo z učitelji. Naloge  učenci rešujejo po večini s pomočjo staršev, posebno mlajši učenci.  Na tem mestu se zahvaljujemo tudi za vse pohvale in predloge, ki ste nam jih namenili. Bilo jih je res veliko in pozitivna sporočila nam veliko pomenijo. Podrobnejša analiza bo objavljena na spletni strani.

 

Veliko razmišljamo tudi o možnostih video komunikacije, vendar pa smo pri uporabi le te nekoliko bolj previdni in zadržani. Ta način je sicer zelo prijeten za učence, ko jih doseže. Pri bolj množični uporabi pa bi preveč zasičil prostor in čas nas vseh. Zato bomo tudi vnaprej sledili načelu manj je več in se veselili dneva, ko se spet srečamo v živo.

 

Naše resorno ministrstvo je še vedno skopo z informacijami, hkrati pa prepušča dovolj avtonomije vsaki šoli. Pri nas sledimo zastavljenim smernicam in jih prilagajamo našemu okolju.

  • V mesecu aprilu bomo poleg ostalega preverjali znanje učencev in v ta namen iskali najučinkovitejše poti. Sledili bomo temeljnim ciljem in jih nadgrajevali.
  • Šola v naravi za 5. razrede bo odpovedana.
  • NPZ – izvedba je vprašljiva.
  • Po premisleku bomo izvajali tudi dneve dejavnosti.
  • Neodzivne učence kontaktiramo in jih spodbujamo k delu.
  • Z individualnim pristopom pomagamo učencem s težavami pri učenju. Za pomoč se obrnite na svetovalno službo mateja.matajurc@os-kobarid.si , ki koordinira delo na tem področju
  • Najbolj potrebnim smo zagotovili modeme in računalnike, še 3 pričakujemo v naslednjem tednu.
  • Še vedno oblikujemo seznam potreb glede računalnikov in jih pošiljamo na različne naslove (slabo delujoči starejši računalniki, družine z več šoloobveznimi otroci …)Prosimo vas, da nam vaše težave glede tehnologije sporočite na naslov svetovalne službe: pjerina.sovdat@os-kobarid.si . Poskušali vam bomo pomagati.
  • Kdaj naj bi šola ponovno odprla vrata, ne vemo.

 

V aprilu se v šoli začenjajo aktivnosti načrtovanja naslednjega šolskega leta. Tudi v kriznem času je tako:

  • V naslednjem tednu boste po navadni pošti prejeli obrazce za izbirne predmete z vsemi navodili.

 

NAJ VAM ZAŽELIMO ŠE PRIJETNE PRAZNIKE IN UPAMO, DA SE KMALU VIDIMO!

 

Do takrat pa ostanimo zdravi!

 

Ravnateljica Melita Jakelj in kolektiv OŠ Kobarid

 

 

 

 

(Skupno 568 obiskov, današnjih obiskov 1)