080520152450-3

Učenci 9. razreda smo v okviru pouka slovenščine pod mentorstvom učiteljice Nataše Špolad Manfreda združili obravnavanje sodobne oziroma konstruktivistične poezije s pogovorom o vojni, svobodi, miru, medsebojnem razumevanju … Kot rezultat tega so nastale zelo sodobne in posebne pesmi, ki smo jih poslali na natečaj ”Združeni v miru”, ki ga je razpisala Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Na naše presenečenje smo med več kot 60 sodelujočimi šolami prejeli najvišjo oceno v kategoriji literarnih izdelkov, zato smo štirje učenci skupaj z mentorico v petek, 8. 5. 2015, odšli  na slavnostno podelitev v Ljubljano. Priznanje in nagrado nam je podelila evropska poslanka gospa Patricija Šulin. Za nagrado pa smo vabljeni na ekskurzijo v Ljubljano, kjer se bomo z ladjico popeljali po Ljubljanici, si ogledali hišo EU in državni zbor.

Na svoj dosežek smo zelo ponosni, nekaj od naših izdelkov pa si lahko ogledate tudi v tematski številki šolskega časopisa Slavčkov odmev, ki je izšel ob 100-letnici konca prve svetovne vojne.

 

Nina Koren, Dženan Ćebić, Hana Ivančič, Ana Svetičič

 

O

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)