diplome2

Letos obeležujemo  170- letnico rojstva Simona Gregorčiča. Na literarnem natečaju  Tu rod je moj, tu moj je kraj v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti smo sodelovali tudi učenci naše šole. Pod mentorstvom naše  učiteljice slovenščine  Božice Špolad Žuber smo pisali pesmi  z domoljubno tematiko.  Učiteljica nas je spodbujala in nam pri pisanju svetovala. Meni je rekla, da naj pesem malo  popravim, popravil sem jo in ji jo poslal.

Čez nekaj dni sem slišal po šoli, da je bila moja pesem izbrana, jaz pa nisem vedel, kaj govorijo. Na hodniku me je ustavila učiteljica in mi povedala , da je bila moja pesem  ena izmed  desetih  nagrajenih  pesmi  med  170  prispevki , ki so prispeli na natečaj.  Pesem sem se naučil in izvedel, da jo bom  3. decembra  povedal v hiši Simona Gregorčiča na Vrsnem. Starši so bili zelo veseli.

Na Vrsnem nas je pričakal topel  pesnikov dom. Povedali so nam, kako bo prireditev stekla. Nastopil sem prvi, za menoj  je nastopila moja sošolka Ema Šuligoj in učenci Glasbene šole. Nato sem dobil priznanje.  Bil sem ponesen. Po koncu prireditve smo se šli še malo okrepčat in potem domov.

Tine Žuber, 6.b

 

Danes smo izvedeli lepo novico, da je učenec Matic Rot iz 9. b zmagal  na  natečaju osnovnošolcev za najboljši esej miru (organizator Lionsi).

 

Učencema čestitamo in želimo še veliko ustvarjalnega pisanja.

Objavila: Božica Špolad Žuber

 

 

 

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)