IMGP5733_r

 IMGP5838R  

IMGP5787PSR

 

 

 

 

 

 

 

Tudi letos so se naše učenke in učenci udeležili tridnevnega tabora za nadarjeno učence na Mostu na Nadiži pod vodstvom Žarka Trušnovca, psihologa na OŠ Franceta Bevka Tolmin.

Skupaj z učenci in učenkami iz OŠ Tolmin so spoznavali različne poklice (veterinar, zobozdravnik, biolog, kemik, anesteziolog, matematik…), ki so nam jih predstavili ljudje, ki so na teh področjih uspešni. O priložnostih in izzivih današnjega časa nam je predavala tudi bivša ministrica za Regionalni razvoj Zlata Ploštajner.

Da so bili dnevi pestri, smo se podali na nekaj pohodov. Tako smo si ogledali muzejsko zbirko v Breginju, kjer nam je gospod Mazora zelo izčrpno pripovedoval o življenju v Breginju nekoč in nas popeljal skozi svoj muzej. Pešačili smo tudi v dolino reke Nadiže in prečkali italijansko – slovensko mejo, ob poti smo naleteli na zaspano mlado sovo, nekateri pogumni učenci pa so celo okopali v mrzli Nadiži.

Kljub občasno deževnemu vremenu smo učenci in mentorji uživali v neokrnjeni naravi breginjskega kota. Večeri so minevali v prijetni družbi ob tabornem ognju, kjer so se spletle prijateljske vezi, nekateri od udeležencev tabora pa bodo že jeseni skupaj sedli v srednješolske klopi.

 

 

Mateja Matajurc, šolska svetovalna delavka

 

 

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)