nudi priložnost, da z zanimivimi dejavnostmi učencem približamo branje kot čudovito doživetje.

Luka_Ursic

V tednu otroka, od 14. do 21. oktobra, smo pričeli medgeneracijsko branje tako, da je  Luka Uršič prebral svojo knjigo Potoček učencem 1., 2. in 3. razreda.

 

Bela_kava

Naslednje dni so učenke 9. b razreda v nadaljevanjih brale knjigo Bela kava in Posipanec učencem 4. in 5. razreda.

 Moj_prijatelj

Medgeneracijsko branje smo zaokrožili s tem, da je ga. županja Darja Hauptman brala njeno najljubšo knjigo iz otroštva Moj prijatelj Piki Jakob učencem 1., 2. in 3. razreda.

 

Učenci od 1. do 5. razreda so reševali uganko meseca. V vsakem razredu je bil žreban nagrajenec.

 

Učenci novinarskega krožka so pisali prispevke z naslovom  ″Priporočam vam v branje mojo najljubšo knjigo″, ki bodo kot spodbuda za branje vsem učencem objavljeni na šolski spletni strani.

Razstava_exlibris

V avli šole je na ogled razstava ekslibrisov, ki so jih izdelali učenci 4. in 5. razreda na kulturnem dnevu. V knjižnici pa fotografska razstava o utripu naše šolske knjižnice.

 Razstava_foto

Razstava_sikto1

Razstava_sikto2

Od 21. 10. 2013 gostuje v splošni knjižnici v Tolminu razstava likovnih izdelkov lanskih šestošolcev in sedmošolcev na temo ″Kaj mi pomeni šolska knjižnica″.

 

Ob zaključku meseca šolskih knjižnic bomo v petek, 8. 11. 2013, pripravili kulturno srečanje v šolski knjižnici in žrebali uganko meseca za učence od 1. do 3. razreda.

 

Objavila: Martina Kozorog Kenda

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)