V sredo, 20. 12. 2023, smo v galeriji šolske knjižnice pred številno publiko otvorili prvo samostojno slikarsko razstavo mladega umetnika iz 9. razreda, Martina Uršiča.

Za glasbeni vložek je poskrbel Mladen Agbaba na kitari, nato pa je učiteljica likovne umetnosti Petra Škrjanc na kratko predstavila Martinovo slikarstvo.

Martin slika že več let in zelo nas veseli, da smo mu lahko omogočili slikarsko razstavo, preden bo junija 2024 zapustil našo šolo. Slikarstva se med drugim uči v slikarski šoli Brine Torkar in raznih slikarskih delavnicah, ki se jih z veseljem udeležuje med poletnimi počitnicami.

Razstava prikazuje približno petnajst slik v tehniki akrila na platnu. Formati so najrazličnejši, tako po velikosti, kot po obliki. Martina najbolj privlači upodabljanje pokrajine, bodisi kot slikarska interpretacija umetniške fotografije ali po spominu in domišljiji. Poskuša pa se tudi z motivi, ki mejijo na znanstveno fantastiko ali abstrakcijo ter s portreti živali ali tihožitja.

Martinu je čestital tudi ravnatelj Simon Skočir in ga simbolično postavil ob bok nastopajočim na prireditvi Slavček, pokaži kaj znaš.

Martinu želimo veliko uspeha pri ustvarjanju tudi v prihodnje!

Fotografije: Katja Kovačič, Tina Ž. Uršič

(Skupno 373 obiskov, današnjih obiskov 1)