V petek, 22. septembra 2023, smo ob Pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju počastili mednarodni dan miru, katerega moto je Mir se začne s tabo in z mano. Dogodek je potekal v okviru mednarodnega Unesco projekta Meja – naša preteklost in naša skupna evropska prihodnost, dejavnosti za razvoj projekta GO! 2025 Evropska prestolnica kulture in projekta Šola ambasadorka EP.

Učenci naše šole so ponudili vrstnikom drugih šol delavnico barvanja kamnov, sami pa so lahko izbirali med drugimi različnimi delavnicami: umetnostno-zgodovinsko delavnico, literarno-zgodovinsko delavnico, biološkimi terenskimi vajami, orientacijo z reševanjem matematičnih, naravoslovnih in geografskih nalog, prevajalskimi delavnicami (fra, nem., rus., ita., špa.), tečajem ruskega jezika za osnovnošolce, gibalno delavnico, pogovorom s slovenskimi vojaki na mirovniških misijah in brigadirji Zveze brigadirjev Slovenije.

Srečanje smo zaključili s krajšim kulturnim programom in posaditvijo drevesa miru.

Druženje na Cerju, ob spomeniku, ki izraža pripadnost in identiteto slovenskega naroda – simbolu, ki izraža željo po miru in spravi, je bilo zabavno in poučno.

Na delavniciah na Cerju sta nastala tudi dva vloga:

(Skupno 204 obiskov, današnjih obiskov 1)