Kaj pomeni biti eTwinning šola?

To pomeni, da:

·  smo postali prepoznavni na evropski ravni,

·  izvajamo kvalitetne mednarodne projekte in se zavedamo pomena tovrstnega sodelovanja,

·  v poučevanje vpletamo inovativne in kreativne pedagoške pristope,

·  skrbimo za dodatno izobraževanje učiteljev,

·  uporabljamo sodobno računalniško tehnologijo

·  in skrbimo za e-varnost.

Ali imajo ta naziv vse šole, ki sodelujejo v eTwinningu ? Ne, v Sloveniji jih je le 15, zato smo na ta dosežek še toliko bolj ponosni.

Katere projekte izvajamo na naši šoli? Trenutno imamo odprta dva eTwinning projekta:

eTwinning Hearts, kjer v podaljšanem bivanju sodelujejo učenci v 2. in 3. razreda ter PŠ Smast, na predmetni stopnji pa so vključeni učenci 6. razreda pri pouku TIT.

Pri tem projektu sodelujemo z Disneyevimi junaki in jim z izpolnjevanjem mesečnih nalog pomagamo z učenjem o varni rabi interneta, pri premagovanju stereotipov, učenju o ogroženih živalskih vrstah, izmenjavi kuharskih receptov … Vse naloge so nam bile zelo všeč, še posebej smo se izkazali pri ustvarjanju kratkih filmčkov, ki si jih lahko pogledate na šolskem you-tube kanalu Slavček TV. Ampak najbolj od vsega pa uživamo, ko si sodelujoči med seboj pošiljamo pošto, slike, praznujemo novo leto, ko se prek spletnih srečanj učenci vidimo med seboj, ko igramo kahoote skupaj in se preprosto sprejmemo.

Pri drugem projektu Let’s play together sodelujeta vrtčevska predšolska skupina, 2.r OPB in PŠ Smast OPB.

Skupni cilj je, da vsaka skupina ostalim sodelujočim razloži igro, ki se jo zelo rada igra. Ugotovili smo, da se otroci vseh sodelujočih držav zelo radi igrajo ristanc ali kamen-škarje-papir. Toplo nam je pri srcu, ko vidimo da se tudi drugi otroci radi igraje enake igre kot mi. Počutimo se del velike evropske družine in hkrati ugotavljamo, da smo kljub pripadnosti različnih držav, vsi otroci enaki.

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)