Po Walle-ju, Disneyevem filmu, ki je bil navdih za naše razmišljanje in ustvarjanje na temo varnosti na internetu, smo nekateri oddelki PB skupaj z našimi evropskimi eTwinning prijatelji iskali možnosti za pogovor o nesmiselnih predsodkih, ki obremenjujejo naše življenje.

Navdih smo našli v Disneyevem filmu Brave (Pogum). Ta pripoveduje o neustrašnem, pogumnem plemiškem dekletu Meridi, ki raje strelja z lokom, divja na svojem konju, se bori z medvedi, pleza po nemogočih stenah …, kot pa igra mamino pridno hčerko, od katere se pričakuje, da je oblečena v kraljevska oblačila, da sedi na prestolu, ne počne nič, kar zanjo ni primerno in se na koncu poroči z izbranim ženinom.

Glavna tema filma je pogum in kako zbrati dovolj poguma, da prekineš kakršne koli spone. Pogum pa je vedno treba poiskati v svojem srcu.

Po predhodnih dejavnostih smo posneli nekaj kratkih filmčkov, kjer smo želeli povedati, da ni potrebno ločevanje po spolu, kar zadeva barve oblačil, iger, ki se jih igramo, dejavnosti, ki jih počnemo. Vsi lahko počnemo vse in se imamo fino.

Tudi fantje lahko plešejo balet, kuhajo, se oblačijo v roza obleke, vrtijo obroče  … , dekleta pa lahko dobro igrajo nogomet, uporabljajo orodje, zabijajo žeblje, se igrajo z avtomobilčki …

Lepo je, če smo med seboj prijatelji, če sodelujemo, se drug od drugega učimo in se spoštujemo.

Napisala: Mateja Č. S.

Mentorice: Evelina K., Aurora C. in Mateja Č. S.

(Skupno 310 obiskov, današnjih obiskov 1)