Danes je bil pa res naporen dan, uh!

Po zajtrku smo pohiteli v center mesta, kjer smo se ponovno sešli s prijateljicami iz šole Colegio la Purisima Franciscanas. In ne le s tremi, kar naenkrat smo jih dobili šest! Si predstavljate naše veselje?!!

Naložili smo aplikacijo Math city map, v kateri so nam pripravili lov na kulturno dediščino Valencije. Še sreča, da ni bilo pretoplo, da smo opravili večino nalog! Peljali so nas na živilsko tržnico, ogledali smo si La lonja (tržnica, kjer so včasih trgovali s svilo), poiskali smo najožjo stavbo v Evropi (široka je le 105 cm), ogledali smo si katedralo…

O tem, kako super smo se povezali z novimi prijateljicami, ne bomo zgubljali niti besed. Naj bo dovolj podatek, da smo se že dogovorili o možnosti prenočišč v naših domovih, ko nas obiščejo 😀

Seveda nam po napornem delu raziskovanja mesta in ugotavljanju dejstev ni preostalo drugega kot okušanje tipične španske kulinarike, paella. Pohvale našim gurmanom, polizali so krožnike!

Ko smo se nazadnje rosnih oči le poslovili, smo se odločili, da je bornih 40°C le preveč za naše blede kože in smo zavili v muzej znanosti. Ne bomo lagale, zavijanje oči je postal nacionalni šport medtem, ko smo čakali na karte. A ko smo vstopili… Takrat je bilo vse pozabljeno in skočili smo v čevlje znanstvenika. Tukaj ni bilo navodil ‘ne tikaj, tiho poslušaj’, ampak ‘poskusi, igraj se!’ Pa saj ni bilo kaj veliko govorenja, sami so planili na poskuse in se zraven neizmerno zabavali.

Moramo pa iskreno priznati, da nam je utekla solzica ob sporočilu na skupinski aplikaciji. Ugotovite, kaj so naši Erasmus junaki napisali?

Za konec dneva ni manjkalo niti nočno kopanje. Sliko vseh otrok v vodi najdete čisto spodaj 😉

Sedaj pa… Lahko noč, Slovenija, se vidimo jutri!!!

(Skupno 563 obiskov, današnjih obiskov 1)