Spoštovani starši!

Izredno slaba epidemiološka slika Kobarida je svoje zobe pokazala tudi na naši šoli. S ponedeljkom bomo imeli na centralni šoli v karanteni in s tem tudi pouk na daljavo v 1.a,2.a, 3.a, 5.b in 6.a razredu. V karanteni in s poukom na daljavo bodo tudi na podružnični šoli Smast.

V ponedeljek, 10. 1. 2022 začne veljati sprememba Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, ki dodaja novi izjemi od karantene na domu. Od ponedeljka je skrajšano tudi trajanje karantene na 7 dni.  Za vse obstoječe karantene, torej tudi naše, pa veljajo pravila kot so bila ob nastopu karantene.

V dogovoru z MIZŠ, naša šola ostaja odprta in naredili bomo vse, da tudi ostane odprta. Kadrovsko se bomo organizirali, upoštevali vse preventivne ukrepe in delovali kolikor se bo le dalo optimalno.

Zahvalili bi se radi tudi vam, staršem, ki nam s svojim odgovornim ravnanjem pri tem pomagate in nam v šolo pošiljate le zdrave otroke. Posledično je sicer velik procent odsotnosti, a pouk za ostale lahko poteka v šoli. Na hitrih testih, ki jih izvajamo že nekaj časa, pa smo dosedaj imeli le en pozitiven test .

Tehnologija nam omogoča, da učenci ne izgubljajo učne kondicije, nikakor pa pouk na daljavo ne more enakovredno nadomestiti pouka v razredu. Spletne učilnice delujejo, potek pouka pa prilagajamo posameznemu predmetu, učni snovi in zmožnostim, ki jih imamo.

Smo v obdobju pred redovalno konferenco in zaradi odsotnosti obstaja možnost, da vsi učenci ne bomo mogli pridobiti vseh ocen. Ker ocenjevanje še vedno poteka v šoli in ne na daljavo, je Zavod za šolstvo izdal nove smernice in nam omogočil širšo uporabo statusa »neocenjen« . S tem smo pridobili čas, da učenci lahko pridobijo potrebne ocene v drugem redovalnem obdobju.

Bodite dobro in pazite nase ter na svoje najdražje. Vse bo še dobro!

Melita Jakelj, ravnateljica.

(Skupno 348 obiskov, današnjih obiskov 1)