Spoštovani starši!

S sklepom o ukrepih za nemoteno opravljanje vzgojno izobraževalnega dela v OŠ v šol. letu 2019/20 nam je v petek ministrica prilagodila Pravilnik o preverjanju in ocenjevanju znanja učencev  v osnovni šoli, Zavod za šolstvo pa nas je seznanil s priporočili glede načina ocenjevanja.

Bistvene spremembe so v številu pridobljenih ocen v šolskem letu in razmerju med pisnimi in ustnimi ocenami.

V drugem redovalnem obdobju naj bi bili učenci ocenjeni vsaj enkrat pri vsakem predmetu.

V teh dneh se bodo sestajali strokovni aktivi učiteljev in pripravljali podroben in konkreten načrt preverjanja in ocenjevanja, ki bo v skladu s prejetim sklepom in priporočili. V času, ko poteka pouk na daljavo je velika večina učencev aktivna, sledijo delu in v okviru zmožnosti in sposobnosti tudi izkazujejo napredek in znanje.  Vsem tem učencem smo dolžni pozitivno sporočilo, da napredujejo in da je bilo njihovo delo opaženo. V to smer bodo zastavljene vsebine in kriteriji za ocenjevanje.

Žal pa je tudi nekaj učencev, ki doma ne delajo dobro in se delu izmikajo, pa imajo za delo vse možnosti. Za nas to ni nič novega, saj smo se z njimi ukvarjali tudi v šoli. Tudi z njimi se bomo trudili, dokler bo to potrebno.

Vse informacije o ocenjevanju boste dobili prve dni po počitnicah, najkasneje do 5. maja, učitelji pa jih bodo objavili na spletni strani ali kako drugače obvestili učence. Kljub temu, da bo to zahtevna naloga, verjamemo in vemo, da bomo tudi to, tako kot vse do sedaj, uspešno premagali.

NPZ pa v letošnjem šolskem letu ne bo.

V naslednjem tednu bodo imeli učenci počitnice. Naj jih preživijo čim lepše, letos jih še posebej zaslužijo.

V upanju, da se kmalu vidimo v šoli, vas lepo pozdravljamo!

Ravnateljica Melita Jakelj in kolektiv OŠ Kobarid.

(Skupno 730 obiskov, današnjih obiskov 1)