AKTIVNOSTI V ŠOLSKEM LETU 2020/2021

Spodaj so predstavljene aktivnosti katere bom kot multiplikator pri projektu Popestrimo šolo ponudila učencem v tem šolskem letu. Več o aktivnostih in podaktivnostih, ki bodo potekale v okviru tega projekta bo objavljeno na spletni strani osnovne šole pod zavihkom POPESTRIMO ŠOLO in na POŠ oglasni deski v prostorih osnovne šole. Vse delavnice in aktivnosti se bodo izvajale v času, ko ni pouka in bodo za učenke in učence brezplačne.

Delavnice bom vodila multiplikatorka Maja Jelenič.

 

ZNANJE JE LAHKO BOLJŠE!

Komu je delavnica namenjena?

Učencem 1., 2. in 3. triade

ter učencem, ki imajo učne težave

Si se kdaj vprašal kaj sploh je učenje? Je samo en način učenja pravi? Pridruži se nam in spoznaj različne učne tipe, tehnike učenja in spominske tehnike ter si olajšal svoje učenje. Na delavnici bomo učenje približali učencem na čim atraktivnejši način: skozi izkustveno učenje, igro vlog, preoblikovanje družabnih iger glede na učno snov in še mnogo več. Ob tem bomo spodbujali medvrstniško pomoč. Učenci, ki bodo nudili pomoč sošolcem daljše časovno obdobje bodo pridobili priznanja za učence tutorje. Po potrebi bo v okviru te delavnice nudena tudi strokovna individualna učna pomoč.

BEREMO SKUPAJ

Komu je delavnica namenjena?

Učencem od 1. – 4. razreda

Skupaj z učenci bomo na šoli oblikovali bralni kotiček, kjer bodo na voljo atraktivne knjige in udoben prostor za branje. V kotičku se bomo tudi družili ob skupinskem prebiranju pravljic ter predstavitvah prebranih knjig. Na delavnici se bomo urili v retoriki in javnem nastopanju. Spoznavali bomo tudi sprostitvene tehnike, ki odganjajo strah pred javnim nastopanjem. V našo družbo bomo povabili organizacijo Tačke pomagačke, kjer bomo preizkusili branje terapevtskemu psu. Ob tem bomo z uporabo računalniškega didaktičnega programa Nataše Holy izboljševali bralno učinkovitost učencev. Morda bomo obiskali bližnjo knjižnico ali pa povabili kakšnega pravljičarja v našo družbo, da nam predstavi svoj poklic in nas tako popelje v čarobni svet pravljic.

                 USTVARJALNICA                 

                 Komu je delavnica namenjena?

Učencem 1., 2.  in 3. triade

V sklopu Ustvarjalnice bomo z učenci spoznavali različna likovna področja in tehnike ustvarjanja. Izražali se bomo  z različnimi materiali in ustvarjali na različne teme. Pripravljali bomo dekoracije za šolske prireditve in skrbeli za lep videz šolskih hodnikov. Pridruži se nam pri razvijanju svoje domišljije in kreativnosti!

ZDRAVA KUHINJA

Komu je delavnica namenjena?

Učencem 1., 2. in 3. triade

Znaš kuhati? Kaj pa zdravo kuhati? Na tej delavnici se bomo naučili osnovnih kuharskih tehnik, spoznavali bomo zdravo prehrano, recepte bomo skušali izboljšati z uporabo zdravih polnovrednih sestavin, izdelali bomo svojo kuharsko knjižico z recepti in pripravili popoldansko čajanko za svoje družinske člane. Skratka, zabavali se bomo in uživali v slastnih okusih. Delavnica bo prilagojena starostni skupini učencev.

EKOLOGI BREZ MEJA

Komu je delavnica namenjena?

Učencem 1., 2. in 3. triade

Želiš biti del ekipe, ki bo skrbela za ohranjanje narave in šolske okolice? Pridruži se nam na delavnici Ekologi brez meja. Skupaj bomo urejali šolsko okolico, skrbeli za šolski vrt in sadovnjak, vzgajali sadike in pripravili šolski zeliščni vrtiček. Skupaj bomo spoznavali pomen lokalno pridelane hrane, tako da bomo obiskali mlekarno Planiko, ekološko kmetijo, sadovnjak, ribogojnico in čebelarja v našem lokalnem okolju. V bližnji okolici šole bomo oblikovali zunanjo učilnico, kjer bodo lahko potekale učne ure ter razne sprostitvene dejavnosti. Poleg tega bomo v okviru te delavnice veliko ustvarjali iz naravnih in odpadnih materialov, izdelovali bomo ptičje krmilnice in še mnogo več.  Pridruži se nam in poskrbi za svoje zdravje ter zdravje našega planeta.

ŠPORT JE ZAKON!

Komu je delavnica namenjena?

Učencem 1., 2. in 3. triade

V okviru delavnice šport je zakon bomo skušali učencem približati čim več različnih športnih vsebin, kot so: razne aktivnosti v naravi, elementarne igre, igre z žogo, štafetne igre, kegljanje, vožnja s poganjalci, hoja s hoduljami, rolanje, hoja po vrvi in še mnogo več. Delavnica bo prilagojena starostni skupini učencev.

DELAVNICA SOCIALNIH VEŠČIN

Komu je delavnica namenjena?

Učencem 1., 2. in 3. triade

Kaj sploh so socialne veščine? To so različne vrste vedenj, ki nam pomagajo, da se lahko učinkovito in samozavestno vključujemo v socialno okolje. Na delavnici bomo spoznavali kdo smo in kakšna je naša vloga v skupini. Učili se bomo konstruktivnega uravnavanja naših čustev, osnov konstruktivnih medosebnih odnosov, učinkovite in strpne komunikacije, razreševanja konfliktov, asertivnega izražanja lastnega mnenja in potreb, vživljanja v drugega, sprejemanja drugačnosti in še mnogo drugih veščin.

MOJ POKLIC

Komu je delavnica namenjena?

Učencem 3. triade

Že veš za kaj si »poklican«? Si želiš podrobneje spoznati poklice, ki te zanimajo? Pridruži se nam na delavnici, kjer bomo pobližje spoznali različne poklice ter izobraževalno pot, ki vodi do njih. V našo družbo bomo povabili tudi nekatere predstavnike poklicev ali pa bomo določene profile poiskali v njihovem delovnem okolju. Posebno pozornost bomo namenili predstavitvi deficitarnih poklicev v našem okolju.

(Skupno 185 obiskov, današnjih obiskov 1)