1

V začetku literarno–glasbene prireditve s katero sooblikujemo mladinski literarni festival je zbrane nagovorila ga. ravnateljica Melita Jakelj:

″Bralnice pod slamnikom imajo letos odličen slogan, ki se glasi: VSAKDO SI ZASLUŽI, DA SE MU NEKOČ V ŽIVLJENJU ZGODI NEKAJ DOBREGA.

Če pogledam naokrog po šoli, po Kobaridu, mogoče tja do Ljubljane in čez, pa potem zvečer TV dnevnik sem prepričana, da se prav nam, tukaj in zdaj dogaja veliko dobrega. Imamo svoj prostor, imamo hrano in pijačo, imamo pitno vodo in lepo naravo, imamo svojo družino, dobre prijatelje in sodelavce. Imamo zdravje. In to je vse, kar resnično potrebujemo.

Da pa je življenje lepše, moramo poskrbeti tudi za svojo dušo. Za dušo pa potrebujemo različne stvari. Mogoče je to dobra knjiga, dobra glasba, brez dvoma pa je to slamnik. Kdor ne verjame, naj poskusi! ″

 

Literarno–glasbeno prireditev Radi beremo in pojemo so pripravili bralci in pevci otroškega pevskega zbora pod vodstvom zborovodkinje Karmen Ostrožnik ob klavirski spremljavi Aurore Calvet Mañas in Tatjane Cimprič. Z veseljem bomo še kdaj prisluhnili doživeti poeziji in skladbam slovenskih avtorjev.

 

Spletna novica: Martina Kozorog Kenda

Foto: Simon Skočir

(Skupno 379 obiskov, današnjih obiskov 1)