Osnovnošolski projekt na ravni slovenskih regij in pokrajin
Tekmovanje v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih in regionalnih posebnosti
je potekalo 22. 3. 2016 v Hotelu Hvala, restavraciji Topli val v Kobaridu. Včeraj je tekmovalo 8 skupin, med katerimi sta bili tudi 2 naši skupini tekmovalcev iz 8. in 9. razreda oz. učenci izbirnih predmetov SPH in NPH. Vsaka skupina je morala pripraviti 3 jedi: prigrizek dobrodošlice, tradicionalno jed in sodobno jed iz približno istih sestavin. Obe skupini sta odlično opravili svoje delo, skupina 9. razreda z imenom Kobariške klobasce se je uvrstila med dve najboljši skupini tekmovanja in se bo udeležila državnega tekmovanja, ki bo meseca aprila v Ljubljani.
Vsi smo zelo ponosni na takšen dober rezultat in že pripravljamo nove kulinarične dobrote.
Zapisala: Ana Kavčič, 8.a
Fotografije: Erik Uršič, 9.a
Objavila: mentorica tekmovalcem: Božica Špolad Žuber, univ. dipl. sloven.