1_Priznanje_2016_03_16

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je v okviru Roševih dni že deveto leto podelil priznanja najboljšim slovenskim šolskim glasilom. Letos je na razpis prispelo pet publikacij iz štirih gimnazij ter štiriindvajset glasil iz sedemnajstih osnovnih šol. Podelili so dve priznanji srednješolskim in pet priznanj osnovnošolskim glasilom.

Naša šola je za tematsko številko Slavčkovega odmeva Pot k miru prejela priznanje za najboljše raziskovalno šolsko glasilo, posvečeno zgodovinski temi. Obsežna številka prinaša raznolike prispevke, ki so nastajali v okviru celoletnega projekta ob stoletnici prve svetovne vojne. K literarnemu in likovnemu ustvarjanju je učence spodbujalo sedemnajst učiteljev mentorjev. Njihovo delo se odraža v raziskovalnih in literarnih vsebinah, ki jih nadgrajujeta bogat likovni izraz in domiselna postavitev. Objavljenih je več kot sto avtorskih prispevkov učencev. Le s sodelovanjem so lahko nastali tako številni in raznoliki prispevki, povezani v mozaik te tematske številke.

Slavčkov odmev je sedem let izhajal le spletno. Že v prvem letu izhajanja, 2006/2007, je dobil priznanje “Naj začetki” Prešernove družbe. Tematska številka Pot k miru je prvič izšla v tiskani izdaji, dostopna pa je tudi v elektronski obliki na šolski spletni strani.

Prejeto priznanje, odzivi med učenci, učitelji, starši, krajani in podpora lokalne skupnosti nas vzpodbujajo k ustvarjalnemu delu naprej.

2_Priznanje_2016_03_16

Fotografije: Petra Škrjanc (priznanje) in Milan Koželj (podelitev priznanj)

Spletna novica: Martina Kozorog Kenda

(Skupno 312 obiskov, današnjih obiskov 1)