3

Bralnice pod slamnikom smo letos soustvarjali s kar sedmimi prireditvami. Mlajše bralce je obiskala pisateljica Nina Mav Hrovat, z mednarodno uveljavljeno nemško pisateljico Carolin Philipps pa so se srečali starejši bralci. Še nekaj utrinkov z dogodkov, ki so zaokrožili festival na naši šoli:

 

S pravljico okrog sveta

S kratko kulturno prireditvijo smo v sredo, 20. 5. 2015, zaključili celoletno domišljijsko potovanje. Učenci od 1. do 3. razreda so se letošnje šolsko leto s pravljicami potepali po Aziji in se preko Amerike vrnili domov v Slovenijo. Ravno ob pravem času, da so še ujeli otvoritev prve samostojne razstave risb Ane Svetičič, učenke 9. b razreda.

1        2

3       4

 

Žirafa Cveta

Učenci 1. razreda so poslušali zgodbo o prigodah žirafe Cvete kar v petih jezikih: italijanščini, angleščini, španščini in v maternem jeziku – slovenščini. S pomočjo kartončkov s tujimi besedami so spoznavali imena živali, ki nastopajo v zgodbi.

Natasa       Tanja

aurora       Kristina

martina1       Prvicki

 

Radi beremo in pojemo

Druženje ob branju in prepevanju je postalo že tradicionalno. Pripravili so ga bralci in pevci otroškega pevskega zbora.

5       6

7       8

Najlepša hvala vsem za sodelovanje.

Fotografije: Tinkara Terpin, 8.a, Mineja Lazar, 8.b, Kristina Ivančič, 8. a in Aurora Calvet Mañas

 

Spletna novica: Martina Kozorog Kenda

(Skupno 196 obiskov, današnjih obiskov 1)