Riž…večina ljudi bi najprej pomislila na Kitajsko, Japonsko ali druge Azijske države. Kaj pa naša soseda – Italija?
V soboto, 24. 5. 2014 smo se ob zgodnji pol šesti uri učenci izbirnega predmeta sodobna priprava hrane in načini prehranjevanja odpravili v Italijo – Verono. Natančneje Isola della Scala. Tam smo se dobili z vodičko, gospo Valerijo (po slovensko), ki nas je v angleščini vodila po riževem polju. Izvedeli smo, da je v Italiji več riževih polj ter, da gojijo eno podvrsto japonskega riža. Po ogledu smo bili lačni in odpravili smo se v najstarejšo delujočo rižarno v Evropi. Ta dela že od daljnega leta 1650. Sami smo si skuhali kosilo – rižoto, ter jo tudi pojedli. Naše potovanje smo zaključili z ogledom safarija, kjer smo si z avtobusom in peš ogledali vrsto zanimivih živali. Domov smo prišli ob pol enajstih, utrujeni a zadovoljni.
Natalija Jelić, 8b