Naša ekipa je bila v finalu uvrščena med zmagovalce.

IMG_4146


Po uvrstitvi iz polfinala v Kopru, ki je potekal 12.4.2013, smo se uvrstili v finale. Za vajo nismo imeli dobrih pogojev, saj so nam učilnico gospodinjstva že skoraj spremenili v igralnico vrtca, zato smo vadili le enkrat v šolski kuhinji.

Na finalu, ki je potekalo 15. 5. 2013  na dvorcu Zemono, je bilo odlično. Veliko smo se tudi zabavali, tako med kuhanjem kot tudi pred in po tekmovanju. Ob 11.00 se je začelo tekmovanje, kjer smo kuhali iste jedi kot v polfinalu.  Tokrat nam je bilo veliko lažje, ker smo na prejšnjih tekmovanjih pridobili veliko izkušenj. Med kuhanjem so nas ocenjevali žiranti, ki so bili zelo natančni in strogi. Komisijo so sestavljali: prof. Janez Bogataj, Tomaž Kavčič, Janez Bratovž, Stane Omerzu, Tatjana Butul in Karina Cunder. Po dveh urah kuhanja smo pripravljene jedi odnesli komisiji in jim jih predstavili. Naše jedi smo odnesli prav zadnji, saj je bilo pred nami na vrsti že 14 skupin. Ko se je komisija odločila za 3 zmagovalne skupine, so to razglasili takoj po podelitvi najboljše zgodbice o Fiču. Med tremi skupinami smo bili poklicani tudi mi, Soški kuharji (Ana Marcola, Tami Kenda, Sara Leban in Nika Koren, v pomoč pa nam je bil tudi Luka Hrast).

Zelo smo se razveselili zmage. Dobili smo praktične nagrade in tudi izlet v Slovensko Istro na Domačijo Butul v Manžanu pri Kopru, katerega se bomo udeležili 1. junija z ostalima dvema zmagovalnima skupinama.


Več o tekmovanju si lahko preberete na spletni strani http://www.kuhnapato.si

 

Objavile: Ana Marcola, Tami Kenda in Nika Koren

 

IMG_4137

 


(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)