Obiskala nas je ga. Marjanca Velišček iz Rdečega Križa, ki nam je na kratko povedala vse o delovanju organizacije Rdeči Križ. Poudarila je, da imajo ravno v mesecu decembru veliko dela, saj delijo tople obroke, obiskujejo starejše in podobno. Ste vedeli, da je v občinah Tolmin, Kobarid in Bovec skoraj 1400 starostnikov nad 80.let? To je res veliko ljudi za obiskati. Poudarila je tudi, da se ji zdi pomembna kultura pozdravljanja na cesti in spodbudila otroke, da vsaki starejši osebi zaželijo dober dan, ko jo srečajo na cesti.

Prevzela je vse zbrane higienske pripomočke, razveselila pa se je tudi vseh narejenih voščilnic izpod rok učencev podaljšanega bivanja. V vsako voščilnico prostovoljci RK ročno napišejo voščilo. Prostovoljci iz celega Posočja nato obiščejo vse starostnike, še posebej pa si vzamejo čas za pogovor s tistimi, ki živijo sami.

Zbralo se je res zelo veliko, saj so se centralni šoli pridružile tudi podružnice in vrtec. Iz srca hvala vsem, ki ste sodelovali pri akciji, pripravili škatle, izdelali voščilnice in hvala prav vsem, ki ste vanje položili svoj dar. S skupnimi močmi lahko marsikomu polepšamo dan!

mentorica Urška Mlekuž Vončina

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)