Spoštovani starši!

Obveščam vas, da smo se tudi na naši šoli danes soočili s prvo karanteno razreda, pravzaprav kar tremi razredi naenkrat. Kljub temu, da smo bili na to nekako pripravljeni, je vse drugače, ko se gre zares.

Kljub upoštevanju vseh preventivnih ukrepov se nam lahko zgodi, da bo v karanteni še kak razred, zato bi vam želela podati nekaj osnovih informacij glede postopkov ukrepanja, ki jih povzamemo iz smernic NIJZ, dostopnih na:

https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/navodilo_vodstvu_viz_ob_sumu_ali_potrjenem_primeru_v_zavodu_v.2_1.pdf

Kljub temu, da so ure, ko prejemate informacije o rezultatih zelo različne, večkrat pa tudi pozno večerne, vas naprošamo, da nas o morebitnem pozitivnem rezultate obvestite čimprej, če je le možno, takoj ob prejemu. Informacijo prosim sporočite razredničarki/razredniku, na način, kot ste se dogovorili na roditeljskih sestankih.

Zaradi potrebnosti hitrega ukrepanja pa vas prosimo, če sporočite informacijo tudi tajništvo (tajnistvo@os-kobarid.si in sms na tel.št. 031 626 274).

Koraki ukrepanja:

  1. Ukrepamo v primeru, da je bil učenec, pri katerem je potrjena okužba s SARS-CoV-2, v obdobju njegove kužnosti  v šoli.
  2. Od staršev pridobimo informacijo, kdaj je učenec s potrjeno okužbo pokazal simptome. Obdobje kužnosti se prične 2 dni pred pojavom simptomov oz. znakov in traja 10 dni ali več po pojavu simptomov oz. znakov bolezni.
  3. V primeru, da učenec ni kazal nobenih znakov okužbe in se je testiral samo s PCR, potrebujemo datum odvzema vzorca za PCR, s katerim je bila pri učencu potrjena okužba z virusom SARS-CoV-2. Obdobje kužnosti se prične 2 dni pred odvzemom vzorca.
  4. V primeru, da učenec ni imel simpotomov in je bil pozitiven pri testiranju s HAGT ali pri samotestiranju, ter je pozitiven tudi njen potrditveni PCR, potrebujemo datum odvzema vzorca za HAGT ali samotestiranje. Obdobje kužnosti se šteje 2 dni pred odvzemom vzorca za HAGT ali samotestiranje.
  5. Če učenec v času kužnosti ni bil v šoli, ukrepanje ni potrebno.
  6. Če je bil učenec v šoli ukrepamo.
  7. Razred gre v karanteno, ki traja 10 dni. Zadnji rizičen stik pomeni prvi dan karantene.
  8. Obvestimo starše.
  9. Pouk v času karantene poteka na daljavo.
  10. Obvestimo NIJZ  s podatki in kontaktom staršev. NIJZ  nadalje postopa in vas kontaktira v zvezi s pridobivanjem potrdil za karanteno.
  11. Starši do 5. razreda lahko na e upravi dobite obrazce za varstvo otroka, ki jih v 10 dneh dostavite delodajalcu (IT podpora eUprave: ekc@gov.si, telefon 080 2002 (pon. do pet. 8:00 – 22:00).

V upanju, da bi bilo okužb čimmanj, vas vse lepo pozdravljam.  Za kakršenkoli dodatne informacije, nam lahko pišete ali nas pokličete.

Melita Jakelj, ravnateljica.

(Skupno 731 obiskov, današnjih obiskov 1)