Spoštovani starši in učenci,

na podlagi okrožnic Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) ter priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) bomo šolska vrata v šolskem letu 2021/2022 odprli v sredo, 1. septembra. Obveščamo vas, da smo se na odprtje šole dobro pripravili in bomo lahko učencem zagotovili varno in spodbudno učno okolje.

V sredo, 1. septembra, učenci v šolo pridejo ob 8.00. Učenci vstopajo v šolo pri glavnem vhodu in se  odpravijo naravnost v matično učilnico. Do garderob, kjer se bodo preobuli, bodo odšli kasneje z razredniki.

Pred šolo in na šolskih hodnikih se ne zadržujejo. V šolski avli jih bodo pričakali razredniki, v matičnih učilnicah pa sorazredniki.

Pouk bo potekal po urniku. Kosilo bo organizirano že prvi šolski dan.

Učenci s seboj prinesejo copate, puščico, beležko, šolske potrebščine in zaščitno masko.

V šolskem letu 2021/2022 se bo pouk za vse učence izvajal v normativno določenih oddelkih kot v zadnjem mesecu šolskega leta 2020/2021. Izvajal se bo tako imenovani model B, ki predvideva omejitve, ki se nanašajo na vzdrževanje higienskega režima ter izvajanje preventivnih ukrepov.

Izvajali bomo obvezni in razširjeni program, interesne dejavnosti, dneve dejavnosti, ekskurzije, šole v naravi … Model predvideva delo v matičnih oddelkih in tudi možnost združevanja učencev različnih oddelkov v skupine (npr. pri izvajanju neobveznih in obveznih izbirnih predmetov ipd.) ob izvajanju preventivnih in higienskih ukrepov.

Obveščamo vas o nekaterih podrobnostih, več pa boste izvedeli na roditeljskih sestankih, ki bodo potekali v prvi polovici septembra:

  • Učenci naj v šolo prihajajo 10 minut pred začetkom pouka in ne prej.
  • Pouk se začenja ob 8.00 oziroma ob 7.30 v primeru predure.
  • Učenci v šolo vstopajo in izstopajo skozi vhod. Pri tem naj ohranjajo ustrezno varnostno razdaljo. Ob vhodu si učenci razkužijo roke, nadenejo zaščitno masko, v garderobi se preobujejo in nato takoj vstopijo v učilnico. Na hodnikih se ne zadržujejo.
  • Učenci od 6. do 9. razreda med gibanjem po skupnih prostorih šole in v učilnicah uporabljajo zaščitne maske, ki jih sami prinesejo s seboj. (V učilnicah jih uporabljajo od 12. leta starosti dalje). V primeru, da učenec masko pozabi, jo lahko dobi pri razredniku ali v tajništvu.
  • Potrudili se bomo, da bomo čim več pouka izvajali na prostem.
  • Interesne dejavnosti, se bodo praviloma pričele izvajati v oktobru.
  • V šolski objekt vstopajo samo učenci in zaposleni, ostali le po predhodni najavi in upoštevanju vseh potrebnih ukrepov (nošenje obrazne maske, higiena rok, kašlja …) in izpolnjevanju pogoja PCT.

 Vodili bomo evidenco zunanjih obiskovalcev šole.

  • Malico in kosilo bodo učenci zaužili v razredu.
  • Odjave urejate kot običajno.
  • V šolo naj učenci prinesejo tudi dodatna oblačila, kajti učilnice se bodo pogosto zračile.
  • Zaželeno je, da ima učenec s seboj svojo plastenko z vodo. Drugih pijač naj ne nosi, sa bodo pijače na razpolago pri malici in kosilu. Lončki in ostala odprta embalaža niso dovoljeni.
  • Knjižnica bo odprta pod posebnimi pogoji, o katerih bodo učenci obveščeni.
  • Šolski prevozi bodo potekali po veljavnem voznem redu. Učenci na avtobusu uporabljajo obrazne maske.

Naprošamo vas, da pouk obiskujejo le zdravi učenci (brez znakov akutne okužbe dihal).

V primeru, da se bo otrok slabo počutil ali zbolel, vas bomo poklicali in prosili, da otroka čimprej odpeljete domov.

Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Vodstvo šole, razredničarke in razrednik                            

(Skupno 426 obiskov, današnjih obiskov 1)