Spoštovani starši in učenci,

na podlagi okrožnic Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) ter priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) bomo šolska vrata v šolskem letu 2021/2022 odprli v sredo, 1. septembra. Obveščamo vas, da smo se na odprtje šole dobro pripravili in bomo lahko učencem zagotovili varno in spodbudno učno okolje.

V sredo, 1. septembra, učenci v šolo pridejo ob 8.00. V šolo vstopijo pri glavnem vhodu, kjer jih bodo pozdravile razredničarke/razredniki in odidejo v matične učilnice, kjer jih bodo pričakale sorazredničarke.

Pouk bo potekal potekal po urniku, podaljšano bivanje bo organizirano kot običajno, prav tako kosilo.

Učenci naj s seboj prinesejo copate in vse šolske pripomočke ter obrazno masko.

V šolskem letu 2021/2022 se bo pouk za vse učence izvajal v normativno določenih oddelkih kot v zadnjem mesecu šolskega leta 2020/2021. Izvajal se bo tako imenovani model B, ki predvideva omejitve, ki se nanašajo na vzdrževanje higienskega režima ter izvajanje preventivnih ukrepov.

Pouk bo potekal po urniku, izvajal se bo tudi dopolnilni pouk, dodatni pouk, interesne dejavnosti, nip, dsp, šole v naravi, …

Obveščamo vas o nekaterih podrobnostih, več pa boste izvedeli na roditeljskih sestankih, ki bodo potekali v prvi polovici septembra:

  • Učenci v šolo vstopijo skozi glavni vhod.
  • Pri vstopanju v šolski prostor naj učenci ohranjajo ustrezno varnostno razdaljo, razkužijo si roke in nadenejo obrazno masko. Vstopanje bodo nadzirali dežurni učitelji in ostali zaposleni.
  • Učenci v skupnih prostorih nosijo obrazno masko, ki jo prinesejo s seboj, v razredu učencem maske ni potrebno uporabljati.
  • Potrudili se bomo, da bomo čim več pouka izvajali na prostem.
  • Interesne dejavnosti se bodo praviloma pričele izvajati v oktobru.
  • V šolski objekt vstopajo samo učenci in zaposleni, ostali le po predhodni najavi in upoštevanju vseh potrebnih ukrepov (nošenje obrazne maske, higiena rok, kašlja, PCT). Vodili bomo evidenco zunanjih obiskovalcev šole.
  • Podaljšano bivanje bo že na prvi šolski dan organizirano za vse učence, ki so prijavljeni (prijavnice ste že oddali v mesecu juniju).
  • Odhod iz podaljšanega bivanja bo potekal kot v lanskem šolskem letu in sicer boste lahko, v kolikor učenec ne odhaja domov sam, ob dogovorjeni uri vašega otroka prevzeli pri glavnem vhodu v šolo.
  • Vsako spremembo odhoda vnaprej sporočite učitelju v podaljšanem bivanju.
  • Vsi obroki bodo postreženi v razredu. Kosilo bo organizirano takoj po končanem pouku. Odjave urejate kot običajno.
  • V šolo naj učenci prinesejo tudi dodatna oblačila, kajti učilnice se bodo pogosto zračile.
  • Zaželeno je, da ima učenec s seboj svojo plastenko z vodo in ne drugimi pijačami. Le te bodo učenci prejeli ob malici in kosilu. Lončki in ostala odprta embalaža niso dovoljeni.
  • Učenci naj od doma ne nosijo igrač in ostalih predmetov.
  • Šolski prevozi bodo potekali po veljavnem voznem redu. Učenci na avtobusu uporabljajo obrazne maske.

Naprošamo vas, da pouk obiskujejo le zdravi učenci (brez znakov akutne okužbe dihal).

V primeru, da se bo otrok slabo počutil ali zbolel, vas bomo poklicali in prosili, da otroka čimprej odpeljete domov.

Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Kobarid, 30. 8. 2021                                       Vodstvo šole in razredničarke

(Skupno 423 obiskov, današnjih obiskov 1)