Spoštovani starši učenk in učencev 7., 8. in 9. razreda!

Danes nam je MIZŠ poslalo okrožnico s sledečim obvestilom:

»Informativno zbiranje podatkov o učenkah/učencih, ki bi se želeli prostovoljno samotestirati na virus SARS-CoV-2

Obveščamo vas, da smo bili seznanjeni z možnostjo, da bi učenke/učenci (v nadaljevanju: učenci) od 7. do 9. razreda osnovne šole izvajali prostovoljno samotestiranje na virus SARSCoV-2. Če bo sprejeta odločitev, da omenjenim učencem ponudimo možnost samotestiranja, bi se prva samotestiranja predvidoma lahko pričela 15. 4. 2021. Šole ter zainteresirani učenci bi v tem primeru pravočasno prejeli vsa potrebna navodila in video gradiva, ki jih pripravlja Ministrstvo za zdravje.

Za odločitev v zvezi s tem bi potrebovali podatek, koliko učencev od 7. do 9. razreda osnovne šole bi se v primeru, če bi imeli možnost prostovoljnega tedenskega samotestiranja, za to tudi odločilo.«

Več informacij nimamo, na podlagi informacij iz medijev pa predvidevamo, da naj bi bilo to testiranje iz ustne sline.*

*Več uradnih podatkov do danes, 6.4. 2021 , do 14.45 še nimamo. Kot je včeraj zvečer minister za zdravje g. Poklukar povedal, samotestiranje ne bo iz sline, kot smo napačno domnevali, pač pa iz nosu, vendar ne tako invazivno kot potekajo HAT ali PCR testi (vsaj tako je bilo videti iz posnetka). Samotestiranje naj bi se izvajalo doma in ne v šoli in bo prostovoljno. Pripravljen naj bi bil tudi posnetek z navodili in slikovno navodilo. To so informacije iz medijev, kot rečeno, pa čakamo še Okrožnico. Ko bo točno znano kako in kaj, vas obvestimo.

Ker ima šola določen termin oddaje podatka o  interesu učencev (le skupno številčno stanje v 7., 8. in 9. razredu) vas naprošam, da razrednikom sporočite svoj neobvezujoč interes najkasneje do srede, 10.4. 2021, do 8. ure zjutraj.  Najlepša hvala!

O vseh informacijah, ki jih bomo prejeli, vas bomo sproti obveščali.

Lepo pozdravljeni, bodite dobro in pazite nase!

Melita Jakelj, ravnateljica.

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)