Vlada RS je dne 28. 3. 2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter v univerzah in visokošolskih zavodih. Odlok velja od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021 in bo v Uradnem listu RS, objavljen danes dne 29. 3. 2021.

Pouk bo v tem času potekal na daljavo, v spletnih učilnicah, video pouk pa preko MS Teams, vse na način, kot smo ga izvajali do februarja 2021. Podrobna navodila bodo učenci dobili v šoli pri razrednikih in predmetnih učiteljih. Po potrebi bomo učencem, ki so imeli šolske računalnike oz. tablične računalnike, le te tudi tokrat izposodili. Organizirana bo učna pomoč učencem, lahko se obrnete na razrednike, posamezne učitelje ali svetovalno službo.  

V času pouka na daljavo bo po potrebi organizirano NUJNO VARSTVO za učence od 1. do 3. razreda, na centralni šoli Kobarid. Nujno varstvo se bo organiziralo za učence, katerih sta oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah. Prijavnico na nujno varstvo so vam poslali razredniki.

Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) šoli predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi. Obrazec potrdila je v prilogi.

Pri organiziranju skupin otrok, ki bodo koristili nujno varstvo, bomo uporabljajo Higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe s SARS Cov-2.

Na šoli bomo zagotavljali tudi možnost TOPLEGA OBROKA, na enak način, kot smo to zagotavljali do februarja 2021. Prijavnico na topli obrok najdete na spodnji povezavi.

Močno upamo in si želimo, da bo ta »lock down« trajal vnaprej določeno obdobje in da se 12. 3. 2021 ponovno vrnemo v šolo. Do takrat pa bodite dobro in pazite nase!

Melita Jakelj, ravnateljica

(Skupno 356 obiskov, današnjih obiskov 1)