Spoštovani starši!

Za nami sta ponovna dva meseca pouka na daljavo. Težko bi rekli, da smo na to obliko poučevanja pripravljeni, vsekakor pa nam je šlo v drugem valu tehnično veliko bolje od rok, poenotili smo sistem komuniciranja in pouk vodili preko spletnih učilnic. Vsi smo se v tem času veliko učili in naučili, hkrati pa pridobili veliko IKT kompetenc za drugačen način poučevanja. Po prvih težavah z vstopanjem in povezavah, nam zdaj delo dobro teče in od sredine decembra tudi bolj strogo evidentiramo prisotnost učencev na videokonferencah ter doslednost pri oddajanju nalog, ob tem pa upoštevamo vsa realna opravičila, če so komu vmes kaj zalomi.

Ne glede na vse, pa smo enotnega mnenja, da izobraževalni proces osnovne šole zajema še vse kaj drugega kot le poučevanje in učenje. Znanje učenci pridobivajo, tako ali drugače. Ostaja pa praznina vsakodnevnih socialnih stikov, ki so za otroke v obdobju odraščanja nenadomestljivi. Socialni stiki in timsko delo v živo je neprecenljiv  vzgojni, pedagoški in didaktični pristop tudi za nas zaposlene in vem, da enako velja tudi za starše. Žal pa na stanje, v katerem smo se znašli, ne moremo vplivati, s svojim odgovornim ravnanjem lahko le pripomoremo, da bi se virus v našem bivalnem in družbenem okolju čim manj širil.

V medijih ste lahko zasledili izjavo ministrice, da naj bi se 4. 1. 2021 odprle šole za učence prve triade, če bo epidemiološka slika seveda ugodna. Ne glede na to, da so pred nami prazniki in vsi skupaj komaj čakamo oddih od izobraževanja na daljavo, na šoli že pripravljamo vse potrebno za odprtje šole s 4. 1. 2021.

Danes torej samo nekaj informacij.

Šole s strani MIZŠ do danes nismo dobile nobene nove okrožnice ali potrditve, da se 4. 1. šole res odprejo.

Poleg obveznega pouka bomo izvajali jutranje varstvo, podaljšano bivanje, angleščino (1. razred), dodatno strokovno pomoč po potrebi tudi v šoli in svetovalno delo.

Za organizacijo dela ob vrnitvu, so vam razredniki poslali vprašalnik. Prosimo, če nam ga  izpolnjenega vrnete v  določenem roku. Če se bo vmes kaj spremenilo, nič narobe, le javite nam pravočasno.

Učenci bodo imeli pouk v matičnih učilnica, v »mehurčkih«. Razredov ne bomo delili, le učence 2. razreda, ki je najštevilčnejši, bomo razdelili v dve skupini.

Z razporeditvijo prostora bomo zagotovili varne distance in upoštevali vsa priporočila NIJZ.

Učenci bodo ostali v istih skupinah (mehurčkih) ves čas, tudi v času OPB jih ne bomo združevali.

Sledilo bo spremljanje dogajanja v državi v času božičnih praznikov. V kolikor bomo v naslednjem tednu dobili potrditev, da se šole s 4. 1. dejansko odprejo, vas bomo o tem obvestili.

Bodite dobro, pazite nase, praznike in praznični čas pa preživite v krogu najdražjih. V želji, da se kmalu ponovno snidemo, vas lepo pozdravljam.

Melita Jakelj, ravnateljica.

(Skupno 294 obiskov, današnjih obiskov 1)