Spoštovani starši!

Prvi mesec ponovnega pouka na daljavo je za nami. Učitelji večinoma poročajo o uspešnem delu v spletnih učilnicah in vzpostavljeni komunikaciji z učenci in  tudi starši. Nekaj izkušenj prenašamo od pomladi, veliko veščin pa smo v jesensko zimskem obdobju še izboljšali in poenotili.

V primeru, da starši opažate, da je vaš otrok v stiski, da potrebuje pomoč, da se pri delu ne znajde in ima težave, se brez zadržkov obrnite na razredničarko ali razrednika, učiteljico ali učitelja predmeta, na našo svetovalno službo (mobilni kontakt najdete na spletni strani pod ikono pomoč v stiski), pomočnika ali name. Pouk na daljavo bo verjetno trajal še nekaj časa, oziroma vsaj do časa, ko bomo izpolnili kriterij iz novega »oranžnega seznama«. Zato moramo težave reševati sproti in takoj, ko jih zaznamo ter otrokom pomagati, vsak po svojih najboljših močeh.

Včeraj zvečer je sicer odjeknila novica o proceduralnih zapletih pri veljavnosti ukrepov, med njimi tudi o pouku na daljavo. Zato v tem trenutku nekako “visimo v zraku”. Menim, da je stanje v državi takšno, da bo prevladal razum in bo skrb za zdravje postavljena na prvo mesto ter da bo ta administrativni zaplet odpravljen. Vsekakor pa moramo slediti navodilom našega resornega ministrstva. Zadnji prejeti sklep podaljšuje ukrepe.

Če pa bo v času do ponedeljka prišlo do kakršnihkoli sprememb, pa vas bom o tem obvestila in se bomo ustrezno in maksimalno kolikor bo mogoče, prilagodili. Še vedno smo vse zmogli, naše preizkušnje velikokrat niso bile lahke, zato verjamem in vem, da bo tako tudi tokrat.

Dovolite, da  vas še enkrat spomnim, da še vedno pripravljamo in razvažamo topli obrok, vse informacije najdete na spletni strani med obvestili: https://www.os-kobarid.si/2020/11/10/10-11-20220-zagotavljanje-toplega-obroka-za-vse-ucence-ki-obrok-potrebujejo/

*************************************************************************************************

Spodbujajte otroke k samostojnosti, pomagajte jim organizirati čas, ne pozabite na njihovo rekreacijo in fizično aktivnost, predvsem pa poskušajte ohranjati vedrega duha in optimizem. Sreča se skriva v drobnih vsakdanjih stvareh, ko prisluhnemo drug drugemu in nam je drug za drugega mar. Otroci nas tokrat potrebujejo bolj kot kadarkoli do sedaj. 

Srečno in pazite nase!

Melita Jakelj, ravnateljica.

(Skupno 326 obiskov, današnjih obiskov 1)