Spoštovani starši,

Vlada RS je danes, 28. 5. 2020 na svoji seji odločila, da se s ponedeljkom, 1. 6. 2020 v šolo vračajo učenci 4. in 5. razreda, dva dni kasneje, v sredo, 3. 6. 2020 pa še učenci  6., 7. in 8. razreda.

Poudariti je potrebno, da se v šolo vračajo le zdravi učenci. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo, s katero starši potrdijo, da je otrok zdrav.

Podpisano izjavo učenci prvi šolski dan prinesejo s seboj v šolo in jo oddajo razredniku oz. učitelju v razredu.

Razredniki vam bodo po e pošti poslali kratek vprašalnik, ki ga potrebujemo za organizacijo dela. Če je le mogoče vas prosimo, da ga starši učencev 4. in 5. razreda izpolnite in do jutri, 29. 5. 2020, do 11. ure vrnete razrednikom na njihov e naslov. Vprašalnik najdete tudi tu: 2020_28_5_VPRAŠALNIK ZA STARŠE – 4. do 5. razred

Starše učencev od 6. do 8. razreda pa prosimo, da ga vrnete razrednikom do torka, 2. 6. 2020, do 10. ure.

Vprašalnik najdete tu: 2020_28_5_VPRAŠALNIK ZA STARŠE – 6. do 8. razred

OSNOVNE INFORMACIJE O ORGANIZACIJI VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA DELA NA ŠOLI OD 1. 6. 2020 DALJE

  1. Pouk bo od 1. 6. 2020 dalje potekal v normativno določenih oddelkih, kot pred epidemijo.
  2. Še vedno bo potrebno izvajati splošne higienske ukrepe, ki jih je že in jih bo za novo situacijo še pripravil NIJZ, predvidoma jutri.
  3. Zaščitna oprema se bo še naprej uporabljala v skladu s priporočili NIJZ
  4. Garderobe za učence od 4. do 9. razreda ostajajo v uporabi.
  5. Malico bodo učenci jedli v razredih.
  6. Kosilo bodo izmenjaje jedli v jedilnici.
  7. V ponedeljek in torek še ostaja organiziran le prvi prevoz.
  8. Predmetni pouk v drugem in tretjem triletju se bo organiziral v matičnih učilnicah, učenci učilnic ne bodo menjali, lahko pa bodo vanje vstopali različni učitelji.
  9. Učencem, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne bodo mogli obiskovati pouka v šolskih prostorih,  bo šola v okviru zmožnosti prilagodila oblike in metode dela. Zdravstvene omejitve so opredeljene v sklepu RSK za pediatrijo.

Na osnovni spletni strani bomo objavili obvestilo za učence. Prosimo, če jih lahko nanj opozorite, da bodo v šolo vstopili bolj sproščeno in manj negotovo. Po več kot dveh mesecih bo zanje to nov začetek v nekoliko drugačno šolo. Se pa veselimo, da pridejo in da bomo lahko skupaj uspešno zaključili šolsko leto in odšli na zaslužene počitnice.

Zahvaljujemo pa se vam za ves trud, razumevanje, dobro voljo in čas, ki ste ga pri šolanju vaših otrok tako ali drugače preživeli z nami.

Bodite dobro in ostanite zdravi.

Ravnateljica Melita Jakelj.

 

(Skupno 541 obiskov, današnjih obiskov 1)