DRAGE UČENKE IN UČENCI 1., 2. IN 3. RAZREDA!

V ponedeljek, 18. maja 2020 ponovno pričenjamo s poukom za učence 1., 2. in 3. razreda. Epidemije virusa corone še ni konec, zato bomo v šoli poskrbeli za vso potrebno zaščito, da ne bi zboleli in da se morebitni virus ne bi razširil med nami.

Pouk, organizacija dela in razporeditev prostorov bosta zato nekoliko drugačna.  Da se bomo vsi skupaj bolje znašli, smo vam pripravili nekaj osnovnih informacij.

POUK bo potekal v manjših skupinah, v skupini vas bo največ 15. Skupine se zaenkrat med seboj ne bodo združevale.

Razredničarka vam bo sporočila v kateri skupini boste in katera bo vaša matična učilnica.

VSTOP V ŠOLO

V šolo je dovoljen vstop le zaposlenim in učencem. S starši se poslovite na glavnem vhodu, kjer bo dežurni učitelj. Ob vhodu si boste razkužili roke, odšli do svojega garderobnega prostora in nato v učilnico. Vstopate posamično in ohranjate varno razdaljo z drugimi učenci.

GARDEROBE

V večnamenskem prostoru smo preuredili garderobe na način, da boste imeli dovolj prostora za preobuvanje. Garderobni prostor bo označen z oznako vaše skupine.

Obuvalo pospravite pod klop, na klop lepo zložite vrhnja oblačila.

Na podružničnih šolah bodo učenci uporabljali obstoječe garderobe.

POUK

Pouk bo potekal v razredu in veliko na prostem. Prvi dan prinesete šolsko torbo s šolskimi pripomočki. Vse šolske potrebščine boste puščali v šoli in jih ne boste nosili domov.

V okolici šole se boste na prostem  lahko prosto gibali in igrali v svoji skupini. Vsaka skupina bo imela za gibanje in igro dovolj prostora. Lahko pa boste odšli na sprehod, v gozd, na stadion ali podobno.

Igrišče z igrali ne bo dostopno.

PREHRANA

Malicali boste v razredu, obroki bodo pripravljeni enoporcijsko, razdelila vam jo bo učiteljica.

Kosilo boste jedli v jedilnici s svojo skupino. V jedilnici bosta hkrati le dve skupini.

Na podružničnih šolah boste jedli v učilnicah.

Navodila za pripravo miz vam bodo posredovali učitelji.

Prigrizka v jutranjem varstvu ne bo.

Samo za učence, ki bodo v OPB do  16. ure bo pripravljena pakirana manjša popoldanska malica.

Hrane učenci ne nosijo v šolo.

Pitnike bomo zaprli, zato naj imajo učenci s seboj svojo plastenko z vodo.

Ključkov za prehrano učenci ne bodo potrebovali, evidence bodo vodili razredniki oz. učitelji skupine.

GIBANJE PO ŠOLI

Gibanje po šoli bo omejeno. Hodnik bo s talno označbo označen na polovici z namenom, da se med seboj ne križate. S puščicami bo označena smer hoje.

Na podružničnih šolah bo ustrezno označen večnamenski prostor.

ODHOD DOMOV

Učenci, ki boste domov hodili sami, ob izhodu upoštevate varno medsebojno razdaljo in skozi izhod odhajate posamično.

Učence, katere bodo prišli iskat starši, jih bodo prevzeli pri vhodnih vratih ob določenih urah.

Če se bodo učenci gibali na prostem, bodo starši učence lahko prevzeli tudi na zunanji površini. Tudi starše prosimo, da ohranjate varno razdaljo 1,5 m do drugih oseb in se ob prevzemu ne zadržujete.

UČENCI, KI ZARADI ZDRAVSTVENIH RAZLOGOV NE BODO OBISKOVALI POUKA

Ti učenci nadaljujete pouk na daljavo.

ŠOLSKI PREVOZ

Na šolskem prevozu upoštevajte pravila, ki vam jih bodo ob vstopu povedali vozniki.  Glede na najnovejšo okrožnico, je uporaba mask obvezna in si jo prosim priskrbite sami.

IZJAVA

Prosimo, da ne pozabite prinesti v šolo podpisane izjave, da ste zdravi. Oddate jo učitelju v skupini.

ZAKAJ TAKŠNA PRAVILA?

Ker želimo biti družbeno odgovorni in ker želimo, da nas »mali a močni sovražnik, ki ga ne vidimo in je med nami v tem trenutku najbrž malce potuhnjen« ne preseneti.

VARNA RAZDALJA, UMIVANJE ROK Z MILOM IN VODO, RAZKUŽEVANJE PROSTOROV,  ZRAČENJE IN GIBANJE NA PROSTEM –  to so glavna priporočila strokovnjakov in temu bomo sledili. Postavili smo pravila, ki bodo naše varnost, da se bomo znali obnašati in da ne bomo zmedeni. Ko se bomo nanje navadili, bodo postale del našega vsakdana.

Ta pravila pa nikakor ne pomenijo, da se ne bomo mogli družiti, igrati in sploh početi vsega, kar smo počeli do sedaj. Vse bomo lahko počeli, le na nekoliko drugačen način. Učili se bomo spoštovati osebni prostor drug drugega.

Veselimo se, da bomo ponovno skupaj in da bo šola zaživela. Tehnologija nas lahko povezuje,  ne more nadomestiti pristnih medsebojnih odnosov.

 

VSI UČENCI 9. RAZREDA, ki berete to obvestilo. Tudi za vas se bo pouk pričel 25. 5. 2020.  O vseh podrobnostih vas bomo obvestili v prihodnjem tednu. Do takrat pa se pridno učite. KO boste prišli v šolo, bo čas do konca pouka zelo hitro minil. Tudi ponovnega snidenja z vami se veselimo.

 

DRAGE UČENKE IN UČENCI OD 4. DO 8. RAZREDA!

 Za vas pa ostaja v letošnjem šolskem letu pouk na daljavo do konca šolskega leta. Kako ga bomo zaključili, vas bomo pravočasno obvestili. Tudi vi se pridno učite! Učitellji mi poročajo, da vam gre delo dobro od rok. Naj tako tudi ostane. Nekaj časa bomo še preverjali in ocenjevali vaše znanje, potem pa bomo tudi mi zaključili. Ker želimo, da šolsko leto uspešno zaključite, bomo tiste, ki ste imeli  večje težave, povabilo v šolo k oblikam individualnega dodatnega pouka.

Vse kar smo lepega zamudili, pa bomo nadoknadili v prihodnjem šolskem letu.

 

OSTANITE DOBRO IN BODITE ZDRAVI!

Ravnateljica Melita Jakelj in zaposleni v OŠ KOBARID.

(Skupno 629 obiskov, današnjih obiskov 1)