Drage učenke, dragi učenci!

Več kot mesec dni je že, odkar smo zaradi epidemije virusa Covid 19 zaprli vrata šole in šolski pouk zamenjali s poukom na daljavo.

Nihče ni bil pripravljen na to. Ostati smo morali doma, povezano pa smo ostali s pomočjo tehnologije.

Naša življenja so dobila drugo dimenzijo. Dobili smo veliko več časa, ki smo si ga lahko organizirali po svoje. S samostojnostjo pa smo morali sprejeti tudi odgovornost za opravljeno delo. Učilnice, kjer so učitelji razlagali učno snov, vas umerjali pri razumevanju snovi, pri vajah, kjer so vam pregledovali naloge in vas pri delu spodbujali,  je naenkrat zamenjalo domače okolje. Pouk je ostal, le brez učitelja v neposredni bližini – varljiva svobodaJ.

Novim razmeram smo se hitro prilagodili. Zasluge za to imamo vsi, vodstvo šole, učitelji in drugi strokovni delavci šole, vaši starši  in drugi družinski člani in seveda vi, drage učenke in učenci. Ponovno ste se izkazali kot dobro učenci, na katere smo lahko ponosni. Ohraniti smo dober stik in sledimo učnemu načrtu, zato bomo tudi to stresno šolsko leto lahko uspešno zaključili.

Dobro smo začeli in postavili sistem pouka na daljavo, ki nam deluje. Zato ga ne spreminjamo. Učimo se uporabljati tehnologijo in iščemo najboljše načine za prenos znanja in povratnih informacij.

Učitelji poročajo, da vas velika večina zelo dobro dela, da sledite navodilom, da rešujete naloge in da ste ustvarjalni. Vesela sem, ko slišim, da marsikdo dela veliko več in bolje, kot pa je delal v šoli:) Iskrena pohvala vsem!

Med vami je tudi nekaj takih, ki so se nekoliko potuhnili in ne delajo dobro. Tudi zanje skrbimo in jim sporočamo, da jih ne bomo spustili in da nam je mar tudi zanje. Čeprav na daljavo, je pouk še vedno pouk in kot tak obvezen.

Kar pa vsi že močno pogrešamo,  je vsakodnevni socialni utrip šole. Nikoli si nismo mislili, da bomo pogrešali vaše klepetanje, vsakodnevni glasen vrvež šolskih hodnikov, vaše drobne nagajivosti, iskrive nasmehe in hudomušne domislice.

Po prvomajskih počitnicah bo znano, koliko časa bomo še ostali doma in temu se bomo morali prilagoditi. Tudi z ocenjevanjem bomo pričeli, kajti vsak od vas mora v drugem redovalnem obdobju prejeti eno oceno na predmet. Vsa podrobna navodila boste prejeli v ponedeljek, 4. maja 2020. Dobro ste delali in vaš trud, sodelovanje in delo, ki ste ga opravili v tem času, ne bodo spregledani!

Vse bomo zmogli.

Do takrat pa vas prav vse lepo pozdravljam in vam zaželim prijetne počitnice! Letos si jih vi in tudi vaši starši, še kako zaslužite!

Bodite dobro in ostanite zdravi in upam, da se kmalu vidimo!

Ravnateljica Melita Jakelj.

 

(Skupno 437 obiskov, današnjih obiskov 1)