V ponedeljek, 15. februarja ponovno pričenjamo s poukom. Ob ponovnem vključevanju v šolo moramo vedeti, da je virus še vedno med nami in da je širjenje virusa tudi v našem kraju realna možnost. Zato bomo upoštevali vsa priporočila in pouk organizirali na najboljši možni način.

Življenje in način dela najbrž ne bo vsem povšeči, a to je v tem trenutku edini način, da šolska vrata spet odpremo. Ne bo lahko, potrebno bo veliko strpnosti, prilagajanja in občutka za druge. Ker poznamo drugo možnost, verjamem, da bomo zmogli. Tokrat gre za nas J.

Pouk, organizacija dela in razporeditev prostorov bo takšna, kot smo jo že imeli.  Da se bomo vsi skupaj bolje znašli, smo vam ponovno pripravili nekaj osnovnih informacij.

Razredniki in razredničarke vam bodo sporočile, katera bo vaša matična učilnica.

VSTOP V ŠOLO

V šolo je dovoljen vstop le zaposlenim in učencem. Vhod v šolo je skozi glavna vrata šole, kjer je dežurni učitelj. Ob vhodu si boste razkužili roke, odšli do svoje garderobe in nato v učilnico. Vstopate posamično in ohranjate varno razdaljo z drugimi učenci.

GARDEROBE

Vaše garderobne omarice ostanejo v vaši uporabi. Zanje potrebujete ključke, na katere ne pozabite!

POUK

Pouk bo potekal v razredu in veliko na prostem. Prvi dan prinesete šolsko torbo s šolskimi pripomočki.

Med posameznimi urami se ne boste selili iz razreda v razred,  ves čas pouka boste v dodeljeni matični učilnici, razen v primeru, če boste imeli pouk na prostem.

Vsak učenec bo sedel za svojo mizo v primerni razdalji. Mize z vašimi imeni bodo določene. Sedežni red bo ostajal ves čas enak, stolov se ne bo menjalo.

Ker se bodo učitelji testirali enkrat tedensko, bo ob ponedeljkih lahko pouk temu prilagojen.

PREHRANA

Malicali boste v razredu, razdelila vam jo bo učiteljica/učitelj.

Učenci do 3. razreda bodo kosili v matični učilnici.

Učenci od 4. do 9. razreda bodo kosili v jedilnici, po razporedu, ki ga boste dobili v šoli.

Hrane ne nosite v šolo.

S seboj imate lahko svojo plastenko z vodo.

Učenci 1., 2. in 3. razreda ključkov za kosilo ne potrebujejo.

Učenci od 4. do 9. razreda ključke za kosilo potrebujejo od 1. marca dalje.

GIBANJE PO ŠOLI

Gibanje po šoli bo omejeno. Talne označbe imamo z namenom, da vzdržujemo medsebojno distanco na mestih, kjer je to potrebno. S puščicami je označena smer hoje.

Med odmori se prosto ne boste sprehajali po hodnikih, niti v okolici šole. V okolici šole se boste na prostem  lahko gibali v navzočnosti učitelja in samo v svoji skupini/razredu. Med seboj se ne boste mešali. Vsaka skupina bo imela za gibanje dovolj prostora. Lahko pa boste odšli na sprehod, v gozd, na stadion ali podobno.

ZAŠČITNE MASKE

Za gibanje po šoli (ne pri pouku v matičnih razredih) boste potrebovali zaščitne maske. Prosimo vas, da si jih priskrbite. Če ima kdo pri tem težave, naj sporoči razredniku, bomo poskrbeli tudi za to.

ODHOD DOMOV

Tudi ob izhodu upoštevate varno medsebojno razdaljo in skozi izhod odhajate posamično.

ŠOLSKI PREVOZ

Na šolskem prevozu upoštevajte pravila, ki vam jih bodo ob vstopu povedali vozniki.  Uporaba mask na prevozih je obvezna in si jo prosim priskrbite. Če ima kdo pri tem težave, naj sporoči razredniku, bomo poskrbeli tudi za to.

IZJAVA

Prosimo, da ne pozabite prinesti v šolo podpisane izjave, da ste zdravi. Oddate jo učitelju v skupini. Izjavo bodo staršem poslali razredniki.

ZAKAJ TAKŠNA PRAVILA?

Da zaščitimo sebe in da zaščitimo druge. Ker želimo biti družbeno odgovorni.

VARNA RAZDALJA, UMIVANJE ROK Z MILOM IN VODO, RAZKUŽEVANJE PROSTOROV,  ZRAČENJE IN GIBANJE NA PROSTEM TER UPORABA ZAŠČITNIH MASK –  to so glavna priporočila strokovnjakov in temu bomo sledili. Postavili smo pravila, ki bodo naša varnost, da se bomo znali obnašati in da ne bomo zmedeni. Ker jih že poznamo, naj nam ne bo težko, da ponovno postanejo del našega šolskega vsakdana.  

Veselimo se, da bomo ponovno skupaj in da bo šola z vami še bolj zaživela. Tehnologija nas lahko povezuje,  ne more nadomestiti pristnih medsebojnih odnosov.

Ravnateljica Melita Jakelj in zaposleni v OŠ KOBARID.

(Skupno 246 obiskov, današnjih obiskov 1)