Šola na daljavo traja že kar nekaj časa in večina si nas želi čim prej nazaj v šolo.  

Za spremembo in popestritev vsakodnevnega pouka na daljavo  smo se po zgledu finskega šolskega sistema odločili, da organiziramo za vse učence dan brez računalnika, tablic, telefonov, I-podov, televizije … Skratka – brez vseh elektronskih/digitalnih naprav, ki nas med poukom na daljavo množično obkrožajo in brez njih v tem obdobju enostavno ne gre.  

 
Želimo si, da bi si učenci  ta dan zapolnili z dejavnostmi, ki so jim še posebej pri srcu in ob katerih se bodo na svoj in drugačen način naučili nekaj novega. Ker bomo za nadaljevanje šolanja v živo ali na daljavo potrebovali še veliko moči, volje in energije želimo, da učenci jutrišnji dan izkoristijo za počitek od elektronskih naprav in ekranov in ga usmerijo v druge dejavnosti po svoji izbiri.

Nekaj možnosti, kako preživeti dan in se usmeriti v učenje po svojih interesih, prav tako pa tudi vsa ostala navodila bodo našli v spletnih učilnicah. Naj jih pregledajo že danes in si pripravijo svoj akcijski načrt,  jutri pa dobro izkoristijo »dan za odklop«, kakor smo poimenovali ta dan dejavnosti.

(Skupno 321 obiskov, današnjih obiskov 1)