DRAGE UČENKE IN UČENCI 9. RAZREDA!

V ponedeljek, 25. maja 2020 ponovno pričenjamo s poukom tudi za učence 9. razreda. Epidemije virusa corone še ni konec, zato bomo v šoli poskrbeli za vso potrebno zaščito, da ne bi zboleli in da se morebitni virus ne bi razširil med nami.

Pouk, organizacija dela in razporeditev prostorov bosta zato nekoliko drugačna.  Da se bomo vsi skupaj bolje znašli, smo vam pripravili nekaj osnovnih informacij.

Pri pouku boste razporejeni v dve skupini, kot ste bili v razredu, v 9. a in 9. b.

Razredničarka vam bo sporočila katera bo vaša matična učilnica.

VSTOP V ŠOLO

V šolo je dovoljen vstop le zaposlenim in učencem. Vhod v šolo je skozi glavna vrata šole, kjer je dežurni učitelj. Ob vhodu si boste razkužili roke, odšli do svojega garderobnega prostora in nato v učilnico. Vstopate posamično in ohranjate varno razdaljo z drugimi učenci.

GARDEROBE

Večnamenski prostor smo preuredili v garderobe za učence 1. triade. Namenjen je le njim, po njem se  ne gibate.

Vaše garderobne omarice ostanejo v vaši uporabi. Zanje potrebujete ključe, na katere ne pozabite!

POUK

Pouk bo potekal v razredu in veliko na prostem. Prvi dan prinesete šolsko torbo s šolskimi pripomočki.

Med posameznimi urami se ne boste selili iz razreda v razred,  ves čas pouka boste v dodeljeni matični učilnici, razen v primeru, če boste imeli pouk na prostem.

Vsak učenec bo sedel za svojo mizo v primerni razdalji. Mize z vašimi imeni bodo določene. Sedežni red bo ostajal ves čas enak, stolov se ne bo menjalo.

PREHRANA

Malicali boste v razredu, obroki bodo pripravljeni enoporcijsko, razdelila vam jo bo učiteljica.

Kosilo boste jedli v jedilnici s svojo skupino. V jedilnici bosta hkrati le dve skupini.

Navodila za pripravo miz vam bodo posredovali učitelji.

Hrane učenci ne nosijo v šolo.

Pitnike bomo zaprli, zato imejte s seboj svojo plastenko z vodo.

Ključkov za prehrano ne boste potrebovali, evidence bodo vodili razredniki oz. učitelji skupine.

GIBANJE PO ŠOLI

Gibanje po šoli bo omejeno. Hodnik bo s talno označbo označen na polovici z namenom, da se med seboj ne križate. S puščicami bo označena smer hoje. Za gibanje po šoli (ne pri pouku) boste potrebovali zaščitne maske. Prosimo vas, da si jih priskrbite.

Med odmori se prosto ne boste sprehajali po hodnikih, niti v okolici šole. V okolici šole se boste na prostem  lahko gibali v navzočnosti učitelja in samo v svoji skupini/razredu. Med seboj se ne boste mešali. Vsaka skupina bo imela za gibanje dovolj prostora. Lahko pa boste odšli na sprehod, v gozd, na stadion ali podobno.

ODHOD DOMOV

Tudi ob izhodu upoštevate varno medsebojno razdaljo in skozi izhod odhajate posamično.

ŠOLSKI PREVOZ

Na šolskem prevozu upoštevajte pravila, ki vam jih bodo ob vstopu povedali vozniki.  Uporaba mask obvezna na prevozih je obvezna in si jo prosim priskrbite sami.

IZJAVA

Prosimo, da ne pozabite prinesti v šolo podpisane izjave, da ste zdravi. Oddate jo učitelju v skupini.

ZAKAJ TAKŠNA PRAVILA?

Ker želimo biti družbeno odgovorni in ker želimo, da nas »mali a močni sovražnik, ki ga ne vidimo in je med nami v tem trenutku najbrž malce potuhnjen« ne preseneti.

VARNA RAZDALJA, UMIVANJE ROK Z MILOM IN VODO, RAZKUŽEVANJE PROSTOROV,  ZRAČENJE IN GIBANJE NA PROSTEM –  to so glavna priporočila strokovnjakov in temu bomo sledili. Postavili smo pravila, ki bodo naše varnost, da se bomo znali obnašati in da ne bomo zmedeni. Ko se bomo nanje navadili, bodo postale del našega vsakdana.

Ta pravila pa nikakor ne pomenijo, da se ne bomo mogli družiti in početi vsega, kar smo počeli do sedaj. Vse bomo lahko počeli, le na nekoliko drugačen način. Učili se bomo spoštovati osebni prostor drug drugega.

Veselimo se, da bomo ponovno skupaj in da bo šola z vami še bolj zaživela. Tehnologija nas lahko povezuje,  ne more nadomestiti pristnih medsebojnih odnosov.

Ravnateljica Melita Jakelj in zaposleni v OŠ KOB

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)