Spoštovani starši!

V tretjem tednu pouk na daljavo poteka tekoče. Glede na prejete smernice MIZŠ konec prejšnjega tedna smo analizirali naše delo in odziv učencev ter ugotovili, da smo s stanjem na šoli v pretežnem delu zadovoljni. Pouk na daljavo gradimo po korakih, vsak teden napredujemo, se učimo in izpopolnjujemo. Iščemo najboljše možnosti za prenos povratnih informacij, posebno pozornost pa namenjamo učencem s težavami, katere individualno odpravljamo.

Še vedno nam je najpomembnejši odnos, katerega se učitelji trudijo vzpostaviti in vzdrževati z učenci. Pri tem jim je na voljo vsa moderna tehnologija, od posameznega učitelja, njegovega znanja in izbire pa je odvisen tudi komunikacijski kanal, ki ga izbere za podajanje znanja.

Prosim vas za razumevanje navedenega in zaupanje v učiteljevo delo, hkrati pa se vam zahvaljujemo za vso pomoč in podporo.

V naslednjem tednu bomo poleg drugega, veliko časa namenili iskanju učinkovitih poti za preverjanje znanja. Namen usmeritev za preverjanje in ocenjevanje znanja v izrednih razmerah je usmeriti aktivnosti učiteljev tako, da bodo v največji meri upoštevali dejavnike, ki vplivajo na celoten proces učenja in na počutje učencev. Pri izobraževanju na daljavo je preverjanje in ocenjevanje znanja s psihološkega in sociološkega vidika še posebej občutljivo.

Ocenjevanja v mesecu aprilu ne bo. Potekalo bo le preverjanje znanja. V drugi polovici aprila bomo prejeli prilagojen pravilnik o preverjanju in ocenjevanju. O načinih ocenjevanja in vsem potrebnim, vas bomo sproti obveščali.

Za nadaljnje načrtovanje potrebujemo tudi vašo povratno informacijo. Pripravili smo anketo, ki je objavljena na spletni strani  in vas prosimo, če nam do četrtka, 7. 4. 2020 lahko odgovorite na 9 kratkih vprašanj. Če je v družini več otrok, nam prosim odgovorite za vsakega posebej. Le tako bodo povratne informacije popolne. Hvala!

Želimo vam veliko sonca in zdravja in upamo, da se bomo lahko kmalu ponovno srečali v šoli.

Ravnateljica in celoten kolektiv OŠ Simona Gregorčiča Kobarid.

(Skupno 643 obiskov, današnjih obiskov 1)