Pri pouku slovenščine na daljavo smo v 7. b razmišljali o ljubezni do domovine. V teh časih domovino še bolj občutimo, kakor mama nam je, ko se stisnemo k njej, in se tako počutimo bolj varno.

Fotografija in objava: Božica Špolad Žuber

Slovenija je moja domovina in država, ker sem se v njej rodila. Jaz imam rada svojo domovino, ker je preprosta in ni tako onesnažena kot druge države. V moji domovini mi je všeč, ker  ni tako velika, ampak ima vseeno veliko kulturnih in naravnih znamenitosti, ki jih vsi radi obiščemo. Jaz sem vesela, da je moja domovina Slovenija. (Evita Ivančič)

Svojo domovino ljubim, ker ima lepo okolico, ker sem se rodil tukaj,  ker govorim slovenski  jezik. Zelo mi je všeč, ko  v tujini nekoga slišim govoriti jezik moje domovine. (Leon Smrekar)

Svojo domovino imam rad, ker živim v njej, spim v njej, jem in pijem v njej, se igram, peljem psa na sprehod, hodim na počitnice, hodim v šolo, se vozim s kolesom, jo občudujem in raziskujem, hodim v hribe, hodim na morje in v toplice, obiščem živalski vrt in pišem domačo nalogo. (Enej Četrtič)

Slovenijo imam rad, ker sem se tukaj rodil. V Sloveniji živijo moji starši in moja družina. Slovenijo imam rad, ker je majhna. Tudi če je majhna, ima veliko gora, morje, ravnine … Všeč mi je, ker ima veliko zelenih gozdov in travnikov. Najbolj sem začutil ljubezen do domovine ob gledanju televizije. Bili so na sporedu smučarski skoki v Planici. Povsod so vihrale slovenske zastave. Na tekmi je zmagal slovenski skakalec. (Timotej Ivančič)

Svojo domovino ljubim, ker v njej živijo ljudje,  na katere se lahko zaneseš in jim zaupaš svoje težave. Še posebej sem začutila to ljubezen, ko smo na počitnicah v tujini  spoznali Slovence in se z njimi družili. V njihovi družbi mi je bilo prijetno, saj so pazili tudi naju s sestrico, če sta mama in tata kam šla, saj sva bili majhni. (Neža Javorščak)

Rada imam svojo domovino, ker je preprosta in lepa. Čeprav je zelo majhna, ima veliko predstavnikov v športu, kuhanju … Najbolj sem jo začutila ob zmagah Petra Prevca, Tine Maze in  košarkarjev (Evropsko prvenstvo). (Nuša Berginc)

Moja domovina je Slovenija. Najljubši del domovine pa vas Vrsno, kjer živim. Rad jo imam,  ker je blizu gora in ni onesnažena. Že Simon Gregorčič je zapisal,  da je planinski raj. Rad imam, da me obdajajo gozdovi, v katerih se lahko skrivam s prijatelji. Takrat se počutim svobodnega. Všeč so mi dogodki, ki se odvijajo v mojem kraju. Vsakoletni pust in Legenda fest.  V prostem času pa pomagam nonotu pri kmetijskih opravilih. Počutim se srečnega. (Erik Gregorčič)

 

(Skupno 986 obiskov, današnjih obiskov 1)