Spoštovani starši!

Za nami sta dva tedna poučevanja na daljavo. Glavni namen poučevanja na daljavo v posebnih razmerah je ohranjanje stika učencev s šolskimi vsebinami, vzdrževanje do sedaj dosežene ravni znanja, spodbujanje učencev k doseganju ciljev v skladu z učnimi načrti,  spodbujanje k proaktivemu delovanju in skrbi za svoje znanje ter učenje. Šola je učencem dolžna nuditi strokovno podporo v vsebinskem smislu, pa tudi podporo in pomoč pri razumevanju trenutne situacije in odzivih nanjo.

Z vašo pomočjo, dragi starši, nam je v teh dveh tednih poučevanje na daljavo dobro steklo. Vašim otrokom ste nudili vso pomoč in podporo in z njimi najbrž presedeli marsikatero uro za računalnikom. Prav tako ste vzdrževali stike z našimi učitelji in po potrebi iskali ter tudi našli komunikacijske poti. Za to se vam iskreno zahvaljujemo! Tudi z vašo pomočjo smo ustvarili osnovne pogoje za učenje. Otroci so pokazali veliko mero odgovornosti, samostojnosti, znali so se organizirati in se povezati s pomočjo socialnih omrežij. Priznamo, da jim gre to včasih veliko bolje od nas in v situaciji kot smo, se vsi učimo. Ne gre pa dobro to  vsem in ne smemo pozabiti na tiste, ki jim ta socialna izolacija povzroča večje težave.

Kot kaže, bo to stanje trajalo več časa in zaradi tega bo potrebno način poučevanja na daljavo, ki smo vzpostavili praktično čez noč, nekoliko prilagoditi in načrtovati dolgoročno. V naslednjem tednu bomo te prilagoditve pripravili na način, da ne zmedemo učencev, o njih vas bomo sproti obveščali. Naš cilj je aktivnosti usmerjati tako, da bodo vsi učenci uspešno zaključili šolsko leto, cilj nam je poiskati komunikacijske kanale do vseh učencev z namenom prenosa povratnih informacij o delu. Zavedamo se kompleksnosti tega, saj s tem stopamo v družinski prostor, kjer so pogoji in zmožnosti zelo različne.

Zaradi preobremenjenosti Arnesovega strežnika, je bil dostop do naše spletne strani, spletnih učilnic in Arnesove pošte večkrat moten ali celo onemogočen, težave so sproti odpravljali. V takem primeru nam ostane le to, da počakamo, da strežnik  ponovno začne delovati.

Dragi starši! V teh časih imamo veliko težav in veliko skrbi, in vendar imamo vse, kar potrebujemo – imamo zdravje!  Naj nam to dobro služi. Vse ostalo bomo zmogli, še vedno smo! Naša najpomembnejša starševska naloga je, da smo otrokom varni steber, na katerega se lahko naslonijo in da trdno stojimo tam, kjer je treba.

Ravnateljica in celoten kolektiv OŠ Simona Gregorčiča Kobarid.

(Skupno 463 obiskov, današnjih obiskov 1)