V naši šoli namenjamo prav posebno pozornost kulturni dediščini. Trudimo se, da bi jo učenci dobro spoznali ter jo zato cenili in jo pomagali ohranjati.

V prvih razredih sta bili dve izmed letošnjih tem hiše in predmeti nekoč.

Ker imamo v Kobaridu veliko zanimivih stari hiš,smo se odločili, da jih bomo narisali. Nekateri učenci so jih naslikali s kombinirano tehniko flomastrov in vodenih barvic, drugi pa so uporabili flomastre in barvne krede.

Zelo zanimivi so nam bili tudi stari predmeti, saj se zelo razlikujejo od sodobnih. Nekatere smo našli kar doma in jih pokazali ostalim sošolcem. Predmete, ki so postavljeni na razstavi, pa nam je posodil Blaž Volarič in se mu lepo zahvaljujemo. Ob opazovanju smo se spraševali le kaj nam bi ti predmeti lahko povedali, če bi nekega dne oživeli. Pri risanju smo uporabljali dve tehniki: risanje z ogljem in kombinacijo flomastrov in vodenih barvic. Potrudili smo se, da smo narisali tudi najmanjše podrobnosti, ki smo jih opazili na predmetih.

Zahvaljujemo se Fundaciji Pot miru v Posočju, ki nas je povabila, da postavimo razstavo v njihovih prostorih ter vsem nastopajočim, ki so nam pomagali, da je bila otvoritev razstave res svečana.

Filmček s prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

 

(Skupno 650 obiskov, današnjih obiskov 1)