Naši učenci so sodelovali v eTwnning projektu Book club z vrstniki iz Pamplone in San Sebastiana. Bralci iz vseh treh sodelujočih šol so brali enako knjigo Moja roka v tvoji (Mariasun Landa), vendar vsak v svojem maternem jeziku.

Slovenski bralni klub je obiskovalo 8 učenk iz 6., 8. in 9. razreda.  V projekt smo se vključili, da bi učenke še dodatno motivirali za branje in dvignili nivo bralne pismenosti, da bi spodbudili branje v nadaljevanjih, pogovor o prebrani knjigi in sprejemanje drugačnih pogledov na vsebino knjige. Smo pa s sodelovanjem v projektu želeli doseči tudi to, da učenci spoznajo druge jezike ter sprejemajo in razumejo druge kulture.

Vsi sodelujoči učenci so se med seboj predstavili, predstavili pa so tudi kraj in šolo, iz katere prihajajo. Po prebrani knjigi so se sodelujoče šole med seboj povezale tudi preko Skypa, glasovali so za skupni logotip, reševali kviz preko Kahoota, vsaka skupina pa je napisala tudi svoj zaključek knjige …

Našo idejo o sodelovanju v bralnem projektu Book club bodo v šolskem letu 2018/19 uporabili tudi v založbi Malinc, kjer so razpisali bralni projekt za vse slovenske šole.

 

  

 

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)