Kaj pomeni biti eTwinning šola?

  • To pomeni, da smo postali prepoznavni na evropski ravni,
  • da izvajamo kvalitetne mednarodne projekte in se zavedamo pomena tovrstnega sodelovanja,
  • v poučevanje vpletamo inovativne in kreativne pedagoške pristope,
  • skrbimo za dodatno izobraževanje učiteljev,
  • uporabljamo sodobno računalniško tehnologijo,
  • in skrbimo za e-varnost.

Ali imajo ta naziv vse šole, ki sodelujejo v eTwinningu ? Ne, v Sloveniji jih je samo 12, zato smo še toliko bolj ponosni.

Katere projekte izvajamo na naši šoli? Trenutno imamo odprtih kar nekaj zanimivih projektov: Harry Potter, Širimo ljubezen, Coding@school, Book club, Balance of life: Orff and yoga, …

Kdo vse je vključen?

Projekt Harry Potter koordinira učiteljica Damjana. V njem sodelujeta 2. in 5. razred.

Knjižničarka Nina vodi Book club. Vanj je vključila učence, ki obiskujejo bralni klub.

Coding@school je učenje osnov programiranja. Koordinira ga učiteljica OPB  Aurora. V njem sodelujejo učenci od 1. do 5. razreda.

Učenci 1.b in 2.a razreda so vključeni tudi v projekt Balance of life. Učenci se učijo sproščanja s pomočjo pravljične joge. Projekt vodita učiteljici Irena in Damjana.

Največ učencev pa sodeluje v projektu Širimo ljubezen in sicer 1.razred-OPB, 2.razred in 6.razred pri LUM (učiteljica Petra). Koordinatorica projekta je učiteljica Aurora.

Za projekt Europe greets Europe smo na dan jezikov pripravili kviz. Namenjen je bil učencem 7.razredov.  Bil je zelo dobro sprejet, saj smo prejeli kar 368 odgovorov iz trinajstih držav. Pripravile so ga učiteljici Tanja in Aurora.

MPZ pa je v projektu Different languages  zapel skupaj z desetimi šolami isto pesem. Koordinatorica projekta je učiteljica Aurora. Posnetke si lahko ogledate TUKAJ.

 

Napisali: učiteljici Damjana in Aurora.

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)